Πανικός στο αλβανικό κοινοβούλιο: Βουλευτές άναψαν καπνογόνα – Τι συνέβη (Photos)

Πανικός στο αλβανικό κοινοβούλιο: Βουλευτές άναψαν καπνογόνα – Τι συνέβη (Photos)

Σκηνές πανικού επικράτησαν στο αλβανικό κοινοβούλιο όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να μπλόκαραν τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2024, άναψαν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μικρής κλίμακας πυρκαγιά στην αίθουσα της ολομέλειας.

Η ένταση εκδηλώθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια του ελέγχου της κοινοβουλευτικής μονάδας ασφαλείας πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν μπλοκάρει τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις με διάφορες μεθόδους, τοποθέτησαν καρέκλες μπροστά από το βήμα και πέταξαν καπνογόνα στη σημερινή συνεδρίαση. Είχαν προηγουμένως καταλάβει τον χώρο που προορίζεται για τους υπουργούς και τα κοινοβουλευτικά στελέχη και εμπόδιζαν την έναρξη των συνεδριάσεων.

Ο βουλευτής και πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ο οποίος δεν ανήκει σε καμία κοινοβουλευτική ομάδα, υποστήριξε ότι εμποδίστηκαν οι νομοθετικές δραστηριότητες και απαίτησε «να τους επιστραφεί αυτό το δικαίωμα».

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το κοινοβούλιο έχει «μετατραπεί σε προσωπικό όργανο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της προέδρου Λιντίτα Νικόλα», δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους στο κοινοβούλιο για να υπερασπιστούν με όλες τους τις δυνάμεις τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Στη συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε περίπου 5 λεπτά, 73 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στο 140μελές κοινοβούλιο στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2024.

Η συνεδρίαση, στην οποία ήταν παρών και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, αναβλήθηκε από την πρόεδρο της Βουλής Λιντίτα Νικόλα λόγω της έντασης.

Το κοινοβούλιο θα συνεχίσει την ψηφοφορία επί της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024, ο οποίος προβλέπει δημόσιες δαπάνες άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο αλβανικό κοινοβούλιο, στο οποίο είχαν προηγηθεί παρόμοιες εντάσεις, 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης τέθηκαν εκτός κοινοβουλευτικού έργου για 10 ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter