Πανικός στο Μαξίμου για το ψήφισμα-χαστούκι από το Ευρωκοινοβούλιο

Πανικός στο Μαξίμου για το ψήφισμα-χαστούκι από το Ευρωκοινοβούλιο
AP Photo/Jean-Francois Badias, File

Εξωτερικούς και κυρίως εσωτερικούς εχθρούς βλέπει το Μαξίμου, πίσω από το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καταδικάζει την Ελλάδα για την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου.

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «είναι ξεκάθαρα ένα ακόμα πολιτικό παιχνίδι σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου. Τα κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη προχώρησαν στο συγκεκριμένο ψήφισμα, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, που φαίνεται ότι ξεκίνησε για εκείνους. Ένα πολιτικό παιχνίδι κατά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος -είναι ξεκάθαρο- και του πιο δυνατού, του πιο ισχυρού κόμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η ΝΔ».

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε και στους Έλληνες Ευρωβουλευτές σημειώνοντας ότι «το πιο λυπηρό είναι ότι μέσα σε αυτούς που υπερψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα είναι και Έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι -και δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά- έβαλαν το πολιτικό, μικροκομματικό τους συμφέρον πάνω από την χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα το ψήφισαν 330 ευρωβουλευτές, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκαν 254. Ακόμη 26 απείχαν. Ανάμεσα σε αυτούς που υιοθέτησαν το ψήφισμα που χτυπάει «κόκκινο συναγερμό» για το κράτος δικαίου και την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές, τους Φιλελεύθερους, ακόμη και 7 ευρωβουλευτές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

Συνωμοσίες και σενάρια

Η γραμμή του Μαξίμου δείχνει τον πανικό που επικρατεί, καθώς κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πειστεί ότι έχει γίνει «ευρωπαϊκή συνωμοσία» που θέλει να αποδομήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από χθες έχουν βγει στην δημόσια σφαίρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και προσπαθούν να αποδομήσουν το ψήφισμα-καταδίκη για την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανέφερε ότι «για 7η φορά φέρνει στο Ευρωκοινοβούλιο η γνωστή σε όλους εμμονική και πολιτικά υποκινούμενη ομάδα Ευρωβουλευτών ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Scripta Manent. Έλληνες Ευρωβουλευτές συκοφαντούν την Ελλάδα για μικροκομματικό όφελος εν όψει των Ευρωεκλογών».

Παράλληλα, μία ακόμη γαλάζια ευρωβουλευτής, η Ελίζα Βόζεμπεργκ σημείωσε ότι «συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργο Κύρτσο το Κράτος Δικαίου με ψέμματα, δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια! Εγκρίνατε με την ψήφο σας ακόμη κ στάθμιση των κονδυλίων που δίνονται στη χώρα! Επιτίθεστε κατά της Χώρας μας & πανηγυρίζετε».

Σήμερα ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι θέλουν στην Ευρωβουλή να αποδομήσουν τον Μητσοτάκη, καθώς όπως είπε «υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί ένα παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε επίσης: Στο ευρωπαϊκό ψήφισμα καταδίκης του Μητσοτάκη και ο στημένος έλεγχος στο Documento (Έγγραφο)

Η Βόζεμπεργκ, η Ασημακοπούλου και του βοδιού το κέρατο

Ευρωκοινοβούλιο: Υποκλοπές, Τέμπη, αστυνομική βία και ελευθερία του Τύπου στο ψήφισμα κόλαφο για τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter