Πάνω από 80.000 αντικείμενα του Ντέιβιντ Μπόουι απέκτησε το Μουσείο V&A στο Λονδίνο

Πάνω από 80.000 αντικείμενα του Ντέιβιντ Μπόουι απέκτησε το Μουσείο V&A στο Λονδίνο

Πάνω από 80.000 αντικείμενα του σπουδαίου Ντέιβιντ Μπόουι, μεταξύ των οποίων χειρόγραφα σημειώσεις, γράμματα, κοστούμια, μουσικά όργανα, βραβεία, φωτογραφίες, ταινίες, μουσικά βίντεο, σκηνικά και άλλα, πολλά από τα οποία εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδεύουσας έκθεσης του Μουσείου «David Bowie Is» απέκτησε το Μουσείο V&A στο Λονδίνο.

«Το αρχείο περιλαμβάνει επίσης πιο προσωπικά γραπτά, σκέψεις και ανολοκλήρωτα έργα, τα περισσότερα από τα οποία, δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά στο κοινό» δήλωσε ο Τριστραμ Χαντ, διευθυντής του V&A. Τα αντικείμενα πρόκειται να εκτεθούν το 2025 σε έναν νέο χώρο, Το Κέντρο Μελετών Παραστατικών Τεχνών Ντέιβιντ Μπόουι, (The David Bowie Centre for the Study of Performing Arts) στο Στράτφορντ.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων στο αρχείο του σπουδαίου ροκ σταρ που σημάδεψε τη μουσική του 20ου και 21ου αιώνα περιλαμβάνονται χειρόγραφοι στίχοι των τραγουδιών Fame, Heroes και Ashes to Ashes, τα κοστούμια Ziggy Stardust του Μπόουι, σχεδιασμένα από τον Φρέντι Μπουρέτι το 1972, αλλά και το στυλόφωνο που έπαιζε στην επιτυχία του 1969 Space Oddity.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντέιβιντ Μπόουι πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 από καρκίνο στο ήπαρ, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του αριστουργηματικού άλμπουμ «Blackstar».

Πηγή: BBC, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ποιες είναι οι δύο γυναίκες στις οποίες ο David Bowie είχε αφήσει 3 εκατομμύρια δολάρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter