Πανόπουλος στο documentonews.gr: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος για μια Ευρώπη ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης

Πανόπουλος στο documentonews.gr: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος για μια Ευρώπη ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης

«Εάν αποκτήσουμε γείωση με την κοινωνία, τότε έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να πετύχουμε την πολιτική ανατροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε να είναι μόνο αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλουμε να είναι κοινωνική αντιπολίτευση και στο μέλλον να γίνει κοινωνική κυβέρνηση» λέει στο documentonews.gr ο Δημήτρης Πανόπουλος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αποκαλύπτει τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει μια έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, καταθέτει τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλά και για τους δημοσιογράφους που αποφασίζουν να πολιτευτούν…

  • Για ποιον λόγο αποφάσισες να διεκδικήσεις την είσοδό σου στην ευρωβουλή;

Λίγο καιρό πριν από τη διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μου έγινε η πρόταση να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι λόγω επαγγέλματος έπρεπε να ζυγίσω πολύ καλά την πρόταση αυτή. Σκεφτόμουν κυρίως, εάν ένας δημοσιογράφος στιγματίζεται από αυτή τη διαδικασία. Μετά από σκέψη κατέληξα στο ότι τη δουλειά μου την έκανα και θα την κάνω και στο μέλλον με αντικειμενικότητα και σεβασμό στη δεοντολογία, οπότε αυτός δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Ακόμα σημαντικότερος λόγος για να αποδεχτώ την πρόταση αυτή ήταν το γεγονός ότι είμαι 32 ετών, ανήκω στη γενιά που έζησε και ζημιώθηκε σε μεγάλο βαθμό από την κρίση και κυρίως έχασε την ελπίδα της απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά απογοητευμένων – από την πολιτική- ανθρώπων. Ένιωσα λοιπόν ότι ήταν κατά κάποιο τρόπο και υποχρέωση μου να ασχοληθώ με τα κοινά εφόσον μου δόθηκε η δυνατότητα, για να δείξω σε νέους ανθρώπους ότι μπορούμε να έχουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Ότι μπορούμε να αποφασίζουμε για τη ζωή που θέλουμε και μάλιστα όχι για το αύριο αλλά για το σήμερα.

  • Ένα μέρος της κοινωνίας κοιτά με κάποια καχυποψία τους δημοσιογράφους που αποφασίζουν να πολιτευτούν… 

Είναι λογικό να δημιουργείται καχυποψία στον κόσμο κυρίως επειδή σκέφτονται ότι ένας δημοσιογράφος που πολιτεύεται δεν έκανε αντικειμενικά τη δουλειά του αλλά εξυπηρετούσε από πριν τον σκοπό αυτό. Προφανώς δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι το ίδιο. Μπορεί κάποιοι να εκμεταλλεύτηκαν τη θέση που είχαν, μπορεί και όχι. Προσωπικά μπορώ να σου απαντήσω ότι εάν θες να είσαι αντικειμενικός και να σέβεσαι το επάγγελμα σου και κυρίως τον κόσμο που σε εμπιστεύεται οφείλεις να λειτουργείς με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία και να μην επηρεάζεσαι ούτε στο ελάχιστο από τα προσωπικά σου “πιστεύω”. Ο σεβασμός στη δημοσιογραφική δεοντολογία και ο επαγγελματισμός δεν είναι ούτε ταλέντο ούτε έμφυτο χάρισμα. Είναι επιλογή. Το θετικό στην περίπτωση που οι δημοσιογράφοι πολιτεύονται, είναι ότι κρίνονται και στις εκλογές αλλά και μετά από αυτές σε περίπτωση που επιστρέψουν στη δουλειά τους. Η έκθεση, η προβολή και η αναγνωρισιμότητα είναι “δώρα” για κάποιον που πολιτεύεται αλλά ταυτόχρονα τον βάζουν στο μικροσκόπιο για όσα κάνει και σήμερα και στο μέλλον.

  • Γιατί οι προοδευτικοί πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και όχι κάποιο άλλο κόμμα;

Η εκλογική αναμέτρηση που έρχεται στις 9 Ιουνίου είναι κρίσιμη γιατί οι ευρωεκλογές θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα κρίνουν αν θα συνεχίσει να υπάρχει ως πεδίο διεκδίκησης και κατοχύρωσης δημοκρατικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και δημοκρατίας. Ως παράγοντας δημοκρατίας και ειρήνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι το μοναδικό κόμμα που έχει διακήρυξη για τις ευρωεκλογές, δηλαδή καθορισμένους στόχους για τα επόμενα 5 χρόνια της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης. Είναι σημαντικό να αφιερώσει κάποιος λίγο χρόνο και να μπει να τους διαβάσει για να έχει εικόνα, ποιος διεκδικεί την ψήφο του με συγκεκριμένες προτάσεις και ποιος με γενικόλογα και ασάφειες. Εάν δείτε τους στόχους μας για την Ευρώπη θα καταλάβετε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ψήφος για μια Ευρώπη της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια Ευρώπη που η ελπίδα θα νικήσει το φόβο. Για μια ισχυρή προοδευτική φωνή και διεκδικητική  δύναμη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τα συμφέροντα της χώρας και το λαού μας. Για τη δημοκρατική, κοινωνική, πράσινη Ευρώπη, που έχουν άμεση ανάγκη οι λαοί της.

  • Με ποιο ποσοστό θα είστε ικανοποιημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών;

Στόχος μας σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι αφενός να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό και κατ΄επέκταση όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ευρωβουλευτών στην επόμενη 5ετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε να μπορούμε να επηρεάζουμε τη λήψη των αποφάσεων υπέρ της χώρας μας. Αφετέρου όμως μέσα από αυτές τις εκλογές θέλουμε να μπει ένα τέλος στην αλαζονεία του 41% και να μας δώσουν οι πολίτες τη δύναμη να είμαστε μια ισχυρή αντιπολίτευση. Και η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή αντιπολίτευση. Στις 9 Ιουνίου θα γίνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και από αυτό που βλέπω στις περιοδείες εντός και εκτός Αττικής είναι ότι και η κοινωνία το ίδιο ζητάει.

  • Γιατί κατηγορείτε τη ΝΔ πως ακολουθεί το δόγμα του πρόθυμου συμμάχου στην εξωτερική πολιτική;

Στην εξωτερική πολιτική η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να σταθεί στο ύψος στο περιστάσεων και δυστυχώς η επικαιρότητα είναι τέτοια, που είχε αρκετές ευκαιρίες. Εμείς, έχοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με την πολιτική του προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης σε ένα

επικίνδυνα ρευστό διεθνές σκηνικό, θέτει εν κινδύνω τα συμφέροντα του τόπου. Επανειλημμένα η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι εφαρμόζει ΙΧ εξωτερική πολιτική, όχι με γνώμονα το συμφέρον της χώρας αλλά τα μικροπολιτικά και εσωκομματικά οφέλη. Οφείλουμε για το καλό της χώρας μας να καταδικάσουμε τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης που ακολουθεί σε όλα τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και αδιαφορεί για την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής.

  • Πού πρέπει να δώσει έμφαση ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει το πρώτο βήμα για την πολιτική ανατροπή που διεκδικεί;

Οι ομάδες είναι αυτές που κερδίζουν και όχι οι μονάδες. Αυτή είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίζεται όλη αυτή η προσπάθεια. Εάν μιλάμε λοιπόν κομματικά τότε η προσπάθεια ξεκινάει από τη βάση και πάει προς την κορυφή. Αυτό σημαίνει ότι αποκτούμε ξανά επαφή με την κοινωνία. Ο ίδιος ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης επενδύει στην αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες. Πηγαίνει παντού, μιλάει με κόσμο, χωρίς να χρειάζεται να γίνει “face control” και να απομακρυνθούν όσοι μπορεί να χαλάνε το επικοινωνιακό αφήγημα του αρεστού και άριστου, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις. Εάν αποκτήσουμε γείωση με την κοινωνία, τότε έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να πετύχουμε την πολιτική ανατροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεν θέλουμε να είναι μόνο αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλουμε να είναι κοινωνική αντιπολίτευση και στο μέλλον να γίνει κοινωνική κυβέρνηση!

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για το μπάζωμα – Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;

Μην το πείτε πουθενά: Τελευταίοι οι Έλληνες σε αποταμίευση!

Απλά μαθήματα μαφιόζικης λειτουργίας

Συναγερμός στις Αρχές – Απειλητικά e-mail για βόμβα σε σχολεία της Αττικής

Μακρόν και Σολτς συμφωνούν στην ουσία σε ουκρανικές επιθέσεις με δυτικά όπλα εντός της Ρωσίας

Απλά μαθήματα μαφιόζικης λειτουργίας

Τελικός Conference League: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι δρόμοι κλείνουν, τι ισχύει με τα ΜΜΜ

Σάλος με τη Νίκι Χέιλι: Έγραψε «αποτελειώστε τους» πάνω σε ισραηλινή οβίδα (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter