Πάντα ανέμελος ο Μητσοτάκης αυτή τη φορά αισιοδοξεί για τον «τουρισμό»

Πάντα ανέμελος ο Μητσοτάκης αυτή τη φορά αισιοδοξεί για τον «τουρισμό»

Μεταξύ τένις στην περιοχή του Ζαππείου και ποδηλασίας μετά motocross στην Πάρνηθα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και μια συνέντευξη στο Reuters για να μιλήσει για τον… τουρισμό.

Βέβαια, μη σκεφτείτε κάτι σοβαρό. Κάτι σαν περαστικός από το σαλόνι που κάθισε να πιει ένα «drink» γιατί είχε πολλές υποχρεώσεις.

Εκεί – ανάμεσα σε εμβολιασμό, φαρμακευτικές και διεθνείς αγορές- μας ενημέρωσε για τα καλοκαιρινά ταξίδια.

Και βέβαια δήλωσε πως αισθάνεται ανίσχυρος μπροστά στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείας και γι αυτό δίνει τα εύσημα στην Ε.Ε. που διαπραγματεύεται συλλογικά για τα εμβόλια!

Καμιά σκέψη πως η Ε.Ε. με τους καρχαρίες του κλάδου και τους λομπίστες τα έχουν κάνει μαντάρα…

Καμία λέξη για πιθανή εξασφάλιση της πατέντας των εμβολίων για παραγωγή στα κράτη-μέλη, θέση που συζητείται σοβαρά πλέον στους ευρωπαϊκούς κύκλους…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδεχομένως με τα βαρίδια των δεσμεύσεών του, τα βρίσκει όλα υπέροχα και αισιοδοξεί για το φετινό καλοκαίρι… χωρίς να χαλάσει τις σχέσεις του με τις φαρμακευτικές εταιρείες. 

Και αν η κυβέρνησή του δεν έχει ήδη ψάξει για εναλλακτικά εμβόλια, εκείνος αισθάνεται ικανοποιημένος από τις ταχείες εκστρατείες εμβολιασμού σε σημαντικές αγορές, ανάμεσα στις οποίες η Βρετανία και το Ισραήλ, που όπως λέει «θα ανοίξουν το δρόμο για να επιστρέψουν οι τουρίστες».

Καμία σκέψη γιατί εμείς ως Ελλάδα δεν «ψαχτήκαμε» όπως το Ισραήλ (και όχι μόνον), αλλά απλά παραδοθήκαμε!

«Είμαι ρεαλιστής, όμως είμαι και συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι», δήλωσε στο Reuters ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορεί ο κλάδος τουρισμού και εστίασης να στενάζει, εκείνος ούτε καν να αναζητά εμβόλια -περιμένει τα πάντα από την Κομισιόν- αλλά μιλάει με αριθμούς που ως γνωστόν είναι απλά όνειρα, ούτε καν προβλέψεις:

«Πέρυσι ήμασταν στο 20%-25% αυτού που θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά. Αν φθάσουμε το 50% αυτού που θα είχαμε μια κανονική χρονιά, θα είναι και πάλι 100% καλύτερα από πέρυσι», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα είναι υποχρεωτικά για τους επισκέπτες φέτος το καλοκαίρι, όμως επισήμανε ότι η Βρετανία και το Ισραήλ δείχνουν τον δρόμο όσον αφορά την ταχύτητα των εμβολιαστικών εκστρατειών τους.

«Ουσιαστικά εξαρτιόμαστε από τον ρυθμό του εμβολιασμού στις κύριες αγορές μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε φανταστεί 1018 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα…

Στο όνειρό του βέβαια…

Γενικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αισιόδοξος.

Έτσι όπως μας βλέπει ή έτσι όπως τον βλέπουμε; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter