ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: Εσπασε την κατάρα και βλέπει τελικό (Videos)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: Εσπασε την κατάρα και βλέπει τελικό (Videos)

Με γκολ του Σπόραρ ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην γεμάτη μετά από δύο μήνες Τούμπα, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και απέκτησε αβαντάζ πρόκρισης στον τελικό με τις δύο ομάδες να λύνουν οριστικά τις διαφορές τους την ερχόμενη Τετάρτη (21/2, 19.00) στο «Απ. Νικολαίδης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έσπασε την κατάρα που ήθελε τον Παναθηναϊκό να μην έχει κερδίσει ποτέ τον ΠΑΟΚ στην έδρα του σε παιχνίδι Κυπέλλου και αυτή ήταν η πρώτη φορά στις μεταξύ τους μονομαχίες στη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στη Τούμπα μετά από οκτώ νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία εννέα ματς Κυπέλλου…

Το πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας μετά μάλιστα και τις πολλές αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα του ο Λουτσέσκου προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του.

Όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στην επανάληψη με τον Παναθηναϊκό να προειδοποιεί στο 49’ με τον Αράο. Και στο 53’ οι «πράσινοι» άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα με τον Μπερνάρ να κάνει την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι έδιωξε και από κοντά ο Σπόραρ δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 0-1 και να «παγώσει» την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε σοκαρισμένος και στο 60’ ο Σπόραρ με καταπληκτική ενέργεια λίγο έλειψε να κάνει και το 0-2 αλλά ο Κοτάρσκι έσωσε τον «δικέφαλο». Στο 74’ ο Ντραγκόφσκι έκανε τη μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Μεϊτέ και στο 77’ έγινε η έκρηξη. Τάισον και Μπακασέτα διαπληκτίστηκαν για ένα μαρκάρισμα, τα αίματα άναψαν, απειλήθηκε σύρραξη και το σκηνικό τελείωσε με αποβολή και των δύο πρωταγωνιστών.

Στο 87’ ο Κοτάρσκι έσωσε το σουτ του Μαντσίνι και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Μεϊτέ μετά από διπλή καραμπόλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού…

Ο Ολλανδός ρέφερι Άλαρντ Λίντουτ απέβαλε τους Τάισον και Μπακασέτα και «κιτρίνισε» τους Γεντβάι, Πέρεθ, Ζίφκοβιτς, Μλαντένοβιτς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα, Τσιγγάρας (63’ Μεϊτέ), Σβαμπ (76’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο (63’ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63’ Τάισον), Τόμας (70’ Σαμάτα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Nτραγκόφσκι, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (87’ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν, Μπακασέτας, Μπερνάρ (87’ Βαγιαννίδης), Τσέριν (87’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (68’ Μαντσίνι), Σπόραρ (74’ Ζέκα).

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter