Παπαδημούλης: «Τερατογένεση η κυβέρνηση Μελόνι – Σαλβίνι – Μπερλουσκόνι στην Ιταλία»

Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε ως «τερατογένεση» την κυβέρνηση Μελόνι – Σαλβίνι – Μπερλουσκόνι, σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Είναι τόσο ακροδεξιά η Μελόνι και το κόμμα της και όσοι θα επιχειρήσουν να την ξεπλύνουν ως κεντροδεξιά ή δεξιά κάνουν βρώμικη δουλειά. Το έχουμε ξαναζήσει αυτό το έργο στην Ελλάδα με τον Καρατζαφέρη που σιγά σιγά τα ορφανά του δίνουν πλέον τόνο στη ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Τα ταρακουνήματα που θα δημιουργηθούν στη σχέση Ρώμης-Βρυξελλών θα τινάξουν προς τα πάνω τα spreads των ιταλικών ομολόγων. Η Ιταλία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος μετά την Ελλάδα. Επομένως τα φώτα θα πέσουν στις υπερχρεωμένες χώρες» , σχολιάζοντας τον απόηχο του αποτελέσματος των εκλογών στη γείτονα χώρα.

«Χρειάζεται μια βαθιά συζήτηση στο χώρο της Αριστεράς με πρωταγωνιστή το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στην ΕΕ επωφελείται η ακροδεξιά λόγω της πολυδιάσπασης της Αριστεράς και της έλλειψης πειστικής εναλλακτικής που να συνδυάζει ριζοσπαστικό όραμα με ρεαλιστική ικανότητα κυβερνησιμότητας» υπογράμμισε.