Παπαγγελόπουλος: Αν ήθελα να εκδικηθώ Ράικου, Τσατάνη και Αθανασίου για τα ψεύδη τους θα αποκάλυπτα όσα μου είχαν εκμυστηρευτεί

Παπαγγελόπουλος: Αν ήθελα να εκδικηθώ Ράικου, Τσατάνη και Αθανασίου για τα ψεύδη τους θα αποκάλυπτα όσα μου είχαν εκμυστηρευτεί

Αιχμές κατά των τριών εισαγγελέων που κατέθεσαν εναντίον του, δηλαδή της Ελένης Ράικου, της Γεωργίας Τσατάνη και του Παναγιώτη Αθανασίου άφησε κατά την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κάνοντας λόγο για «ψεύδη» και «βούρκο».

«Αν ήθελα να εκδικηθώ τους τρεις εισαγγελείς που εκτόξευσαν τα ψεύδη τους, και που δεν μπορούσαν να σας απαντήσουν στις ερωτήσεις, θα αποκάλυπτα μικρό μέρος των προσωπικών εκμυστηρεύσεων που μου έκαναν θα προκαλούσαν γέλιο» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώ συμπλήρωσε: «Δεν αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας μου απ αυτά που περάσαμε τα ξεδιάντροπα ψέματα. Δεν νιώθω κακία, απλά τους λυπάμαι ως άνθρωπος».

Επίσης, κατά την απολογία του ο κ. Παπαγγελόπουλος άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της Ελένης Ράικου σε υποθέσεις.

«Εγώ δεν έβαλα τίποτα στο αρχείο όπως είπε η Ράικου για να με θίξει. Εγώ παρήγγειλα τις έρευνες για  ΟΤΕ και εξοπλιστικά. Μια υπόθεση ανέσυρε μόνο η Ράικου, του Τσοχατζόπουλου. Αλλά δεν τολμά να το πει. Μόνο τον Τζοχατζόπουλο ανέλαβε on camera. Αυτό ήταν το έργο της.

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε για τους τρεις εισαγγελείς ότι δεν θα τους «ακολουθήσει στο βούρκο».

«Από όλους τους μάρτυρες τρεις μόνον εισαγγελείς από το σύνολο των χιλιάδων δικαστών και εισαγγελέων, παρά τις προσπάθειες να υπάρξουν πολλοί περισσότεροι, κατέθεσαν απροκάλυπτα ψεύδη, που επινοήθηκαν εκ των υστέρων, για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Φάσκουν και αντιφάσκουν μεταξύ τους. Θα αναφερθώ μόνο στα ψεύδη των τριών εισαγγελέων, που αποτελούν τη βάση των κατηγοριών εναντίον μου. Τα ψεύδη τους είναι τόσα πολλά, που ακόμη και χτες το βράδυ, τόσα χρόνια μετά, που έκανα την τελευταία επισκόπηση, εντόπισα κι άλλα. Όλες οι καταθέσεις τους από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι κατασκευασμένες. Θα περιοριστώ σε ενδεικτική και πλήρως αποκαλυπτική απαρίθμηση. Οι πολιτικοί διώκτες μου και οι τρεις αυτοί μάρτυρες προσπάθησαν να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis, που είναι σκάνδαλο σε όλο τον κόσμο, ως σκευωρίες δικές μου», δήλωσε ο ίδιος.

«Ο εισαγγελέας Αθανασίου μου παρίστανε το φίλο»

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις σχέσεις που είχε με τον τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου.

«Ο κ. Αθανασίου στις καταθέσεις του πρέπει να δούμε την ποινική και ηθική διάσταση τους. Εάν έχει πει ψέματα έχει διαπράξει ψευδορκία μάρτυρα, εάν λέει αλήθεια, πάλι έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας ή τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος. Εάν λέει ψέματα πρόδωσε φιλία σαράντα ετών, λησμόνησε ευεργεσίες που δεν θα πω για να μην τον ευτελίσω, αν λέει αλήθεια πάλι είναι ανήθικος γιατί ανέχθηκε τις αφόρητες πιέσεις. Χρησιμοποίησε τη θέση του για να ωφεληθεί. Μου παρίστανε τον Συριζαίο, εμένα. Μου ζήτησε να τον γνωρίσω στο Τσίπρα. Χρησιμοποίησε την υπόθεση Σάλλα και Παπαχρήστου και άλλες δύο που για να ανανεωθεί η θητεία του. Του έλεγα ότι δεν ανανεώνεται η θητεία κανενός για 3η  φορά» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και συνέχισε λέγοντας:

«Χρησιμοποίησε τον Παπαχρήστο, τον Σάλλα, αλλά και δύο ακόμα υποθέσεις για Κεφαλογιάννη και Δένδια. Ειδικά για τον Σάλλα, ήταν η υπόθεση, το βαρύ του όπλο… Ήταν το πυρηνικό όπλο που νόμιζε ότι είχε για να ανανεώσει τη θητεία του. Μου το είπε καθαρά. Μην με πιστέψετε, αλλά ακούστε με. Ερχόταν και μου έλεγε δεν θα είναι καλό μία δίωξη κατά Σάλλα και Παπαχρήστου; Του έλεγα δεν θα γίνει ανανέωση. Του τα εξηγούσα. Εκεί αυτός. Ποτέ κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μου ζήτησε κάτι. Ο Σάλλας δεν τους ενδιέφερε. Πιο πολλά μου ζητούσαν βουλευτές από τη ΝΔ. Τα ίδια έκανε και με τον Παπαχρήστο. Μου προσέφερε δέλεαρ και τον Δένδια, που ήταν φίλος μου και τον Κεφαλογιάννη. Μου έλεγε αυτό θα αρέσει στον Αλέξη; Τα τελευταία χρόνια έγινε έτσι … Μου παρίστανε τον φίλο μου, δεν ήταν φίλος μου. Σας φαίνεται απίστευτο, αλλά δεν του ζήτησα ποτέ τίποτα. Αν του το ζητούσα θα μου έκανε όλα τα χατίρια για να ανανεωθεί η θητεία του».

Διαβάστε επίσης:

Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο: Ένα πανίσχυρο και διεφθαρμένο σύστημα προσπάθησε να με εξοντώσει

Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο: Απροκάλυπτα, σε σημείο παραλογισμού, τα ψεύδη Αθανασίου

Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο: Δεν έχω στοιχεία εάν ο Παπαγγελόπουλος διοχέτευσε την αναφορά Ζαμανίκα στο Documento

Eιδικό Δικαστήριο: Αθώοι δήλωσαν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη – Έκαναν λόγο για ψευδείς κατηγορίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter