Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου ήθελε να ευνοήσει τον Σαμαρά – Εγώ τους γνώρισα

Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου ήθελε να ευνοήσει τον Σαμαρά – Εγώ τους γνώρισα

Σε σημαντικές αποκαλύψεις σε βάρος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου αλλά και κατά του επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου προχώρησε κατά την απολογία του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για δεύτερη μέρα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος τόσο ο κ. Αθανασίου όσο και η κα Ράικου έβγαλαν εναντίον του εκδικητικότητα και επιστρατεύτηκαν «για να τον πλήξουν ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντας ασυλία, για δικές τους παράνομες πράξεις».

«Αυτό, που με έχει εξουθενώσει είναι το μέγεθος των ψευδών και η αχαριστία αυτών των ανθρώπων», είπε.

Πρόεδρος (Βασιλική Ηλιοπούλου): Από εκδικητικότητα εκτιμάται ότι, έκανε όλα όσα έχουν ειπωθεί;

Παπαγγελόπουλος: Και με ανταλλάγματα. Εάν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, να δούμε τι θέση θα πάρει ο κ. Αθανασίου!

Ενώ, για την Εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου, την οποία χαρακτήρισε «παμπόνηρη» συμπλήρωσε:

«H Ράικου έχει διαπράξει περισσότερα εγκλήματα από τον Αθανασίου και γι΄ αυτό ζήτησε ασυλία» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώ σημείωσε πως «η κα Ράικου εγκλωβίστηκε επειδή ήθελε να ευνοήσει το Σαμαρά. Εγώ τους γνώρισα»

Στην αρχή της σημερινής διαδικασίας ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στο θέμα, που ανέκυψε χτες με τον περιορισμό στο χρόνο του δικαστηρίου, λόγω των επερχόμενων εκλογών, είπε:

«Θα κάνω τα πάντα κι εγώ και οι συνήγοροι μου, για να τελειώσει το δικαστήριο εγκαίρως και όταν πρέπει».

Στην αρχή της σημερινής του απολογίας ο πρώην Υπουργός ανασκεύασε σημεία της χτεσινής κατάθεσης του, για τον Παναγιώτη Αθανασίου:

«Δεν ήθελα να πω ότι, ο Αθανασίου ήταν διαταραγμένος ψυχολογικά. Η μανία του να με εκδικηθεί ήταν τέτοια, επειδή θεώρησε ότι, έπρεπε να μεριμνήσω για την ανανέωση της θητείας του. Αλλά πήρε και ανταλλάγματα, την ασυλία, για τις παράνομες πράξεις, που διαπιστώθηκε ότι, είχε κάνει. Μην ξεχνάτε ότι, η Τουλουπάκη δικάζεται, επειδή κράτησε λίγες μέρες στο γραφείο τη δικογραφία Κουρουμπλή και ο κ. Αθανασίου κράτησε μία δικογραφία για 4 χρόνια, με 4 υπουργούς της ΝΔ. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να ανανεωθεί η θητεία του, ακόμη και ο θεός να το έλεγε. Έτσι επιστρατεύτηκε και η κ. Ράικου από τους πολιτικούς μου διώκτες, για να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis ως σκευωρία δική μου. Αλλά ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι δεν ήταν σκευωρία. Γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να είχα συνεργάτη μου, στη συμμορία μου ως συνεργάτη και το FBI».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι Γιάννη Αλαφούζου:

«Στην κα Αλεβιζοπούλου είχε πει ο Αθανασίου ότι, η παρέμβαση Παπαγγελόπουλου γινόταν με έμμεσο τρόπο, μέσω Κουρτάκη Παραπολιτικών. Έχει ξεχάσει ότι, στην προκαταρκτική της Βουλής έχει πει ότι, όπως στην περίπτωση Βγενόπουλου τον πίεζα ότι, θα βγω στα κανάλια. Ένα ψέμα ακόμη. Ο κ. Αθανασίου σε όλες τις καταθέσεις είπε ότι, αναγκάστηκε να υπογράψει δέσμευση των λογαριασμών για Αλαφούζο».

Και συμπλήρωσε:

«Από μένα περιμένανε να πω ότι, ο Αθανασίου πάει στο γήπεδο και είναι Παναθηναϊκός; Τόσοι υπουργοί πήγαιναν και τον έβλεπαν. Είναι γνωστό για πολλούς εισαγγελείς τι ομάδα είναι. Εδώ ξέρουνε για μένα ότι, είμαι Πανιώνιος. Εγώ πάντα με τους μικρούς είμαι… Είμαι κατηγορούμενος με εκτιμήσεις και θεωρίες, που αλληλοαναιρούνται. Προσπαθώ να σας πείσω για τα οφθαλμοφανή ψεύδη, που αντιτίθενται με τη λογική».

«Με την Ράικου αποκτήσαμε σχέσεις»

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στις σχέσεις που είχε με την εισαγγελέα Ράικου από το 2000.

«Με την κ. Ράικου ήμασταν στο ίδιο γραφείο από το 2000. Αποκτήσαμε σχέσεις. Είχαμε εξόδους. Αν το αρνείτο, θα της περιέγραφα το εσωτερικό του σπιτιού της και τα φαγιά που φάγαμε. Μου ζήτησε να τη βάλω στην Ποινική Δίωξη, με το θάρρος της γνωριμίας. Ήρθε και μου το ζήτησε. Προσπάθησε να το υποβαθμίσει. Ζήτησε και την έβαλα. Της είπα είσαι πολύ νέα, περίμενε λίγο. Θύμωσε, μου έκανε σκηνές… Τέλος πάντων. Μια άλλη εισαγγελέας αρρώστησε και εγώ, όπως πάντα προστατευτικός, της είπα μείνε σπίτι σου και έβαλα την κ. Ράικου. Ρωτείστε πόσο νευραλγικό πόστο είναι. Είναι τίτλος τιμής. Σοβαρότατες υποθέσεις».

Διαβάστε επίσης: Παπαγγελόπουλος: Αν ήθελα να εκδικηθώ Ράικου, Τσατάνη και Αθανασίου για τα ψεύδη τους θα αποκάλυπτα όσα μου είχαν εκμυστηρευτεί

Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο: Ένα πανίσχυρο και διεφθαρμένο σύστημα προσπάθησε να με εξοντώσει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter