Παπασταύρου στη γωνία του Μαξίμου, άρα βρέχει

Παπασταύρου στη γωνία του Μαξίμου, άρα βρέχει

Στο σαμαρικό δόγμα «να είχαμε δέκα Παπασταύρου» φαίνεται πως προσχωρεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που με αφορμή τη μεταγραφή του δεξιού του χεριού, Θανάση Μπακόλα, προσανατολίζεται στον προσεταιρισμό του δεξιού χεριού του Αντώνη Σαμαρά, σε μία προσπάθεια να καλύψει τα νώτα του από τον πρώην πρωθυπουργό.

Από τότε που από βήματος Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς υπερασπιζόταν τον στενότατό του συνεργάτη, Σταύρο Παπασταύρου με την αξεπέραστη φράση «Η Ελλάδα χρωστάει πάρα πολλά στον Παπασταύρου. Μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου», έχουν περάσει περισσότερα από επτά χρόνια. Και μπορεί να μην έχει κάνει η Ελλάδα ταμείο με τα χρέη της στον δικηγόρο, όμως φαίνεται πως εκτός από την Ελλάδα, πολλά χρωστάει και η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν εξηγείται αλλιώς που μετά από τη μανιασμένη προσπάθεια του συστήματος να τον αθωώσει και το αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για τους φορολογικούς του λογαριασμούς με τις αρχές, ο Σταύρος Παπασταύρου επανέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, και μάλιστα «άτυπα» και από την πίσω πόρτα.

Την 1η Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία πανηγύριζε που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έβαλε τη βούλα του στο αλισβερίσι του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον μέλλοντα αντιπρόεδρο του κόμματος, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς, που όπως αποκάλυψε το Documento, προσέλαβε τον υιό του, Κωνσταντίνο. Εκτός όμως από τους πανηγυρισμούς για την «προσωπική επιτυχία» Μητσοτάκη με την εκλογή του άσημου, εκλεκτού συμβούλου του, Θανάση Μπακόλα, στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ, στην ανακοίνωση υπήρχε και μια αναφορά-έκπληξη.

Μεταξύ της μεγάλης αποστολής γαλάζιων στελεχών, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ρότερνταμ συμμετείχε και ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος περιγραφόταν ως «συνεργάτης της Γραμματείας Δ.Σ.Ε.Ε». Η αναφορά συνοδεύτηκε από δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, με τη σημείωση μάλιστα πως προορίζεται για αντικαταστάτης του Θ. Μπακόλα στη θέση του πρωθυπουργικού συμβούλου για ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα δεν μένουν εκεί, αφού σπεύδουν να υποστηρίξουν πως ο δικηγόρος εξακολουθεί να έχει στενές σχέσεις με τον Αντ. Σαμαρά, καθώς και πως με την στρατολόγησή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης «κλείνει εσωκομματικά μέτωπα».

Τώρα, τι μέτωπα είναι αυτά που κλείνουν με έναν Παπασταύρου, τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως ούτε δέκα τέτοιοι δεν φτάνουν για τις κρίσεις του Μεγάρου Μαξίμου, μόνο ο Κυριάκος ξέρει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter