Παράδοση, η «εξαφάνιση» των πρώην κυβερνητικών εκπροσώπων

Παράδοση, η «εξαφάνιση» των πρώην κυβερνητικών εκπροσώπων
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Οικονόμου (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο χθεσινός «μίνι ανασχηματισμός» μας οδηγεί σε σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα για την κυβέρνηση, καθώς ουσιαστικά η κυβέρνηση αποδέχεται, ότι έχει αποτύχει στα βασικά πεδία της υγείας και της ασφάλειας.

Όμως ένα άλλο στοιχείο που βλέπουμε, είναι ότι τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν περάσει από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στην πορεία του χρόνου «εξαφανίζονται» από το πολιτικό προσκήνιο. Τα παραδείγματα είναι πολλά, από τον Χρήστο Ταραντίλη και την Αριστοτελία Πελώνη, μέχρι τον υποβαθμισμένο Στέλιο Πέτσα και τη χθεσινή καθαίρεση του Γιάννη Οικονόμου.

Αμηχανία

Το Documentonews ρώτησε τον τωρινό κυβερνητικό εκπρόσωπο εάν ανησυχεί για την αυτή την «παράδοση» με τον Παύλο Μαρινάκη να απαντάει με «αμήχανα χαμόγελα», ότι «η κ. Πελώνη είναι μία από τις πιο στενές συνεργάτιδες του Πρωθυπουργού για τα διεθνή θέματα. Ο Γιάννης Οικονόμου μετά την θητεία στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέλαβε πολύ σημαντικά καθήκοντα. Είναι βουλευτής Φθιώτιδας και από τα στελέχη και αυτός που έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών του νομού του. Ο καθένας έχει τη δική του πορεία, αξιολογείται από τους πολίτες, όσοι από αυτούς είναι αιρετοί. Από τον πρωθυπουργό σύμφωνα με το έργο τους και δίνει τις δικές του μάχες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «στόχος είναι όταν έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα, εγώ προσωπικά είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη αυτή του πρωθυπουργού, να ασκείς τα καθήκοντά σου με συνέπεια, με σοβαρότητα και με αποτελεσματικότητα. Και να έχεις στο μυαλό σου ότι όλες αυτές οι θέσεις δεν είναι για πάντα και αυτό διδάσκει η ίδια η δημοκρατία μας».

Από τις επιλογές του Μητσοτάκη, η ιστορία δείχνει, ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα του είναι «αναλώσιμοι», καθώς επανειλημμένως έχει αδειάσει κοντινούς του συνεργάτες, όταν θέλει να «βγάλει από πάνω του» τις προσωπικές πολιτικές ευθύνες.

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανασχηματισμός των αποτυχημένων και… της Δόμνας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter