Παραδοχή βουλευτή ΝΔ: Εκπαιδευτικοί μετακινούνται εκτός νομού για τη δεύτερη δόση εμβολίου

Παραδοχή βουλευτή ΝΔ: Εκπαιδευτικοί μετακινούνται εκτός νομού για τη δεύτερη δόση εμβολίου

Τον άμεσο προγραμματισμό δεύτερης δόσης εμβολιασμών εκπαιδευτικών με αδιάθετα εμβόλια ζητά με Ερώτηση του στους υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, επισημαίνοντας τις αρρυθμίες της επιχείρησης «Ελευθερία».

Ο κ. Σπανάκης κρίνει ως θετικό βήμα την έναρξη του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με αδιάθετα εμβόλια, ωστόσο, εκθέτει τον Βασίλη Κικίλια για τις αδυναμίες του εγχειρήματος. «Έχει παρατηρηθεί αδυναμία εξεύρεσης ημερομηνίας για τη δεύτερη δόση μέσα από την πλατφόρμα, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να αγωνιούν και να αναγκάζονται να μετακινούνται εκτός νομού προκειμένου να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου» σημειώνει στην Ερώτηση που κατέθεσε στις 9 Απριλίου.

Τονίζει δε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος το υφιστάμενο σύστημα να μην μπορέσει να ανταποκριθεί εγκαίρως στις προθεσμίες εμβολιασμού της δεύτερης δόσης», ενώ υπογραμμίζει ότι το άνοιγμα των Λυκείων καθιστά τον εμβολιασμό ακόμη πιο αναγκαίο.

Τούτων δοθέντων, ρωτά τους υπουργούς για τις ενέργειες που προτίθενται να προβούν προκειμένου να προγραμματιστεί εγκαίρως η ολοκλήρωση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και να μην υπάρξει  κίνδυνος να χαθεί η προθεσμία για τη δεύτερη δόση.

Διαβάστε την Ερώτηση:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter