«Παραίτησαν» τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Παραίτησαν» τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος μετά τη δήλωση που έκανε στον τηλεοπτικό «αέρα» την Τρίτη, όπου ανέφερε ότι το Oruc Reis πραγματοποίησε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αρχικά ο κ. Διακόπουλος υποχρεώθηκε σε ανασκευή της δήλωσής του. Ωστόσο, και καθώς ο «θόρυβος» αλλά και οι εσωκομματικές αντιδράσεις δεν έλεγαν να κοπάσουν ο κ. Διακόπουλος υποχρεώθηκε σε παραίτηση.

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, σε δήλωση του, την οποία διένειμε το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει: 

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».

Το δελτίο Τύπου αναφέρει ακόμη ότι: «Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του». 

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για Διακόπουλο: Παραιτήθηκε γιατί αποκάλυψε τα ψέματα Μητσοτάκη για τις έρευνες του Oruc Reis

Υπενθυμίζεται ότι προ διμήνου ο κ. Διακόπουλος είχε διαφωνήσει δημοσίως με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ όταν είχε δηλώσει ότι «όποιος παραβιάσει την κυριαρχία πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι». 

Επιπλέον ο κ. Διακόπουλος είχε εκφραστεί υπέρ της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης και όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα. 

Είναι σαφές ότι, υπό το βάρος των συνεχών αποτυχιών της, η κυβέρνηση υποκύπτει στις εθνικιστικές φωνές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter