Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Αντώνης Διαματάρης – Πρώτη προσωπική και πολιτική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Αντώνης Διαματάρης – Πρώτη προσωπική και πολιτική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Με την λιτή αυτή ανακοίνωση έγινε γνωστή η αποπομπή του Αντώνη Διαματάρη από την κυβέρνηση. Την παραίτηση ζητούσε επιμόνως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη ότι ο κ. Διαματάρης είχε κάνει ψευδείς δηλώσεις στο βιογραφικό του πρώτα για το μεταπτυχιακό και μετά για το πτυχίο του. Εν τω μεταξύ αποκαλύφθηκε ότι είχε προσλάβει στο γραφείο του ως μετακλητό σύμβουλο πρόσωπο με ποινικές εκκρεμότητες και τέλος ότι ο ίδιος διατηρούσε θέση CEO σε δύο εταιρείες. Είναι δε γνωστό στους ομογενείς ότι ο κ. Διαματάρης προσελήφθη και άντεξε τόσο πολύ λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων που διατηρεί επί πολλά χρόνια με την οικογένεια Μητσοτάκης.

Είναι η πρώτη ρωγμή στην κυβέρνηση των αρίστων αφού καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί αξίων στην κυβέρνηση. Ήλθε δε να προστεθεί στην περίπτωση της τοποθέτησης του Κωνσταντίνου Πατέρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και κυρίως στον διορισμό του «σεκιουριτά χωρίς πτυχίο στην ΕΥΠ», όπως αποκάλεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας τον κ. Κοντολέοντα. 

Με πόνο ψυχής παραιτήθηκε ο Διαματάρης

Δίχως καμία αναφορά ή εξήγηση για τα ψευδή στοιχεία στο βιογραφικό του, ο Αντώνης Διαματάρξης ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Ως αιτία ο κ. Διαματάρης παραθέτει τις “προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και πλήττουν τον πρωθυπουργό και υπονομεύουν το έργο του”

Στην δήλωσή του ο κ. Διαματάρης αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Διαβάστε το δημοσίευμα του documentonews που προανήγγειλε τις προτάσεις για αποπομπή Διαματάρη

Εισηγήσεις για αποπομπή Διαματάρη από την κυβέρνηση δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter