«Παραιτήσεις τώρα» ζητούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ μετά και τη διαγραφή Ζούλα από την ΕΣΗΕΑ

«Παραιτήσεις τώρα» ζητούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ μετά και τη διαγραφή Ζούλα από την ΕΣΗΕΑ

Ολομέτωπη επίθεση στη διοίκηση της ΕΡΤ εξαπολύουν οι εκπρόσωποι εργαζομένων της ΕΡΤ, ζητώντας παραιτήσεις, μετά το φιάσκο της γνωστής -πλέον- υπόθεσης του «ανταποκριτή στη Μόσχα από την Κυψέλη», που οδήγησε την ΕΣΗΕΑ να διαγράψει τα τέσσερα στελέχη της ΕΡΤ που κατηγορήθηκαν για παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Δείτε επίσης: Τρίμηνη διαγραφή Ζούλα για τον «μαϊμού» ανταποκριτή στη Ρωσία

Σε κοινή δήλωση που υπογράφουν ο Στέλιος Νικητόπουλος (αναπληρωματικός εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ), και ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου,
(Εργασιακός εκπρόσωπος δημοσιογράφων ΕΡΤ3 στην ΕΣΗΕΜ-Θ), τονίζουν πως έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις από την πρώτη στιγμή.

Συγκεκριμένα, τονίζουν: «Δεν μπορούν να σταθούν απέναντι σε εργαζόμενους και κοινωνία τα στελέχη της ηγετικής πυραμίδας της ΕΡΤ όταν διαγράφονται από την ΕΣΗΕΑ για παραπλάνηση του κοινού, για την υπόθεση του “ανταποκριτή στη Μόσχα” που έδινε ανταποκρίσεις από την Αθήνα. Έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις από την πρώτη στιγμή. Με την αξιοπιστία της ΕΡΤ δεν μπορεί να παίζει κανένας».

Τρίμηνη διαγραφή Ζούλα

Υπενθυμίζεται πως «ένοχοι» για την υπόθεση του δημοσιογράφου Αχιλλέα Πατσούκα, κρίθηκαν από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ τα τέσσερα στελέχη της ΕΡΤ που κατηγορήθηκαν για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, καθώς ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης είχε παρουσιαστεί σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές να μεταδίδει από τη Μόσχα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Διαβάστε επίσης: ΕΣΗΕΑ: Δίωξη στον «άριστο» Ζούλα και διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ για το «μαϊμού» ανταποκριτή στη Ρωσία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΡΤ, δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας πέφτει «στα μαλακά», με διαγραφή από τα Μητρώα της ΕΣΗΕΑ για 3 μήνες.

Οι υφιστάμενοι του ωστόσο, παίρνουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαγράφονται από την ΕΣΗΕΑ για 6 μήνες. Πρόκειται για τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεωνκαι Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκηκαι τον προϊστάμενο πολιτικού ρεπορτάζ Γιάννη Τρουπή. Παράλληλα, διαγραφή δύο μηνώνεπεβλήθη στην προϊσταμένη Εξωτερικού Δελτίου της ΕΡΤ, Άννα Παπασωτηρίου.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπίστωσε συμπεριφορά που αντίκειται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter