Τρίμηνη διαγραφή Ζούλα για τον «μαϊμού» ανταποκριτή στη Ρωσία

Τρίμηνη διαγραφή Ζούλα για τον «μαϊμού» ανταποκριτή στη Ρωσία

«Ένοχοι» για την υπόθεση του δημοσιογράφου Αχιλλέα Πατσούκα, κρίθηκαν από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ τα τέσσερα στελέχη της ΕΡΤ που κατηγορήθηκαν για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, καθώς ο ανταποκριτής της δημόσιας τηλεόρασης είχε παρουσιαστεί σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές να μεταδίδει από τη Μόσχα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Διαβάστε επίσης: ΕΣΗΕΑ: Δίωξη στον «άριστο» Ζούλα και διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ για το «μαϊμού» ανταποκριτή στη Ρωσία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΡΤ, δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας πέφτει «στα μαλακά», με διαγραφή από τα Μητρώα της ΕΣΗΕΑ για 3 μήνες.

Οι υφιστάμενοι του ωστόσο, παίρνουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαγράφονται από την ΕΣΗΕΑ για 6 μήνες. Πρόκειται για τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεωνκαι Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκηκαι τον προϊστάμενο πολιτικού ρεπορτάζ Γιάννη Τρουπή. Παράλληλα, διαγραφή δύο μηνώνεπεβλήθη στην προϊσταμένη Εξωτερικού Δελτίου της ΕΡΤ, Άννα Παπασωτηρίου.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπίστωσε συμπεριφορά που αντίκειται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα του ανταποκριτή-φάντασμα, Αχιλλέα Πατσούκα, άνοιξε με «πύρινη» ανάρτηση του επίσης ανταποκριτή στη Μόσχα, Δημήτρη Λιάτσου, και ακολούθησε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να παραιτηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΣΗΕΑ ζητά εξηγήσεις από την ΕΡΤ για τον ανταποκριτή στην… Κυψέλη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter