Παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νότης Μηταράκης μετά την κατακραυγή για τις διακοπές του

Παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νότης Μηταράκης μετά την κατακραυγή για τις διακοπές του

Την παραίτηση του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νότης Μηταράκης, με το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει λόγο για «προσωπικούς λόγους», την αιτία όμως να κρύβεται στην κατακραυγή για τις διακοπές που έκανε ο βουλευτής Χίου εν μέσω πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα. Νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σκίζουν τα ιμάτιά τους πως «όλα πάνε καλά» και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, υπουργοί παραιτούνται και πάνε σπίτι τους.

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή» αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, που δεν ήρθε όμως ως κεραυνός εν αιθρία.

Την Παρασκευή, η Καθημερινή «κάρφωσε» τον -πρώην πλέον- υπουργό Προστασίας του Πολίτη πως την ώρα που τα μέτωπα της φωτιάς σε αρκετά μέρη της χώρας έκαιγαν ανεξέλεγκτα, ο Νότης Μηταράκης εθεάθη σε νησί της χώρας να βγαίνει από σκάφος για να παραθερίσει.

«Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…» γράφει η στήλη «Θεωρείο» της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, καρφώνοντας τον Νότη Μηταράκη.

Κατά τις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Τη θέση του Γ. Οικονόμου ως αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, αναλαμβάνει ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρo

Διαβάστε επίσης: H χώρα καίγεται, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει διακοπές!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter