Παραλύει η χώρα την Πέμπτη για το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη για το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη, καθώς συνδικάτα και ενώσεις εργαζομένων προκηρύσσουν πανελλαδική απεργία ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έως τώρα έχουν ανακοινώσει στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, τα λεωφορεία θα έχουν στάσεις εργασίας τις εξής ώρες:

  • Από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα

Άρα, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου, ενώ για μετρό, τραμ, τρόλεϊ, προαστιακό δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις.

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα Λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Απεργούν και οι ναυτεργάτες – Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της το εξής: «Το νέο νομοσχέδιο επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη (21/09), στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

ΠΟΕΔΗΝ: «Καταργεί το 8ωρο και το 5ήμερο – Ποινικοποιεί τον συνδικαλισμό»

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία, συμπληρώνοντας – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωσή της: «Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση. Για να “ζήσει” αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών. Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις».

Συμμετέχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας – Αναμένονται ανακοινώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναμένονται ανακοινώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά στα δρομολόγιά τους.

Απεργία και στα σχολεία την Πέμπτη – Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

ε απεργιακό κλοιό θα βρεθούν και τα σχολεία την Πέμπτη 21/09 με την ΟΛΜΕ να ανακοινώνει την συμμετοχή της στη μεγάλη 24ωρη απεργία ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.

Όλοι/ες στον Αγώνα! Όλοι/ες στην Απεργία!

Συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στην Πάτρα, στις 10:30 έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Ηράκλειο, στις 10:00 στην πλ. Ελευθερίας, όπως και στο Αγρίνιο και σε πολλές ακόμα μεγάλες πόλεις.

Διαβάστε σχετικά: 24ωρη απεργία την Πέμπτη: Ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter