Παραμύθια για ιθαγενείς

Παραμύθια για ιθαγενείς

Το απόλυτο σουρεαλιστικό τοπίο προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα.

Όταν το ΙΟΒΕ καταγράφει στην τελευταία του έκθεση επιδείνωση των προσδοκιών με πτωτικούς ρυθμούς στην οικονομία, με επιδείνωση του ισοζυγίου προβλέψεων για την απασχόληση και η κοινωνία βιώνει δραματικές αυξήσεις στο σύνολο σχεδόν των αγαθών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προπαγανδίζει το απίθανο.

Ένα διετές σχέδιο με έξι άξονες για τη δημιουργία αποταμιευτικής κουλτούρας με στόχο τη σύνδεση της αποταμίευσης με τη σύνταξη (sic), το εφάπαξ και γενικά την άνοδο του αποταμιευτικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας.

Το επικοινωνιακό παραμύθι και ταυτόχρονα θράσος της γαλάζιας κυβέρνησης ξεπερνάει οποιοδήποτε όριο.

Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό τροφίμων αλλά και στον συνολικό πληθωρισμό σύμφωνα με τη Eurostat με το χάσμα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αυξάνεται..

Ως προς τις απολαβές των εργαζομένων είναι τελευταία και καταϊδρωμένη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ενώ αυτές μειώνονται συνεχώς σε πραγματικούς όρους λόγω του πληθωρισμού.

Το παραμύθι της κυβέρνησης περί δυνατότητας αποταμίευσης το καταρρίπτει ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας Τσακλόγλου ο οποίος μας είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε που ο μισθός ενός δικηγόρου είναι 700 ευρώ, καθώς αυτό είναι το αποτέλεσμα της αγοράς, και ας αφήσουμε την αγορά να δουλέψει ελεύθερα. Στο κάτω-κάτω αν θέλει περισσότερα χρήματα ο δικηγόρος ας πάει να δουλέψει ντελιβεράς που παίρνει παραπάνω καθώς έχουμε υπερπροσφορά δικηγόρων και έλλειψη ντελιβεράδων.

Αυτή όμως η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας που τρέχει ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο στηρίζεται σε χαμηλούς μισθούς και που δεν πρόκειται ποτέ να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να έχουν χρήματα οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί για αποταμίευση.

Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για ιθαγενείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter