Παράνομη νομοθέτηση από την Μενδώνη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή στον Τασούλα

Παράνομη νομοθέτηση από την Μενδώνη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή στον Τασούλα

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής κατέθεσαν η γραμματέας της Κ.Ο. και η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας απαντήσεις για «την κάκιστη και παράνομη νομοθέτηση με παράλληλη παράκαμψη των νόμιμων διαδικασιών αλλά και του ίδιου του κοινοβουλίου» στην πρόσφατη ψήφιση του «Κώδικα Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

«Στις 16/11/2021 στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο «Κώδικας Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», με μια διαδικασία που δεν διαφυλάττει και δεν τιμά το κύρος του Κοινοβουλίου και των θεσμών, όπως αυτοί εκπροσωπούνται αφενός από το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας και αφετέρου από την Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης» σημειώνεται στην ανακοίνωση για την πρωτοβουλία των Όλγα Γεροβασίλη και Σία Αναγνωστοπούλου.

Διαβάστε επίσης: Η Μενδώνη βγάζει λάδι «χορηγούς» που αφοδεύουν τον πρωθυπουργό κατάμουτρα

Προστίθεται δε ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει εγκαίρως την απόσυρση του «Κώδικα» και παρά την επισήμανση των πλέον προβληματικών του σημείων που εντοπίστηκαν πριν και κατά τη συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση προχώρησε ακάθεκτη κυρώνοντας ακόμη και «τα λάθη», εμπαίζοντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους ίδιους τους Βουλευτές.

«Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα κάκιστης και παράνομης νομοθέτησης με παράλληλη παράκαμψη των νόμιμων διαδικασιών αλλά και του ίδιου του Κοινοβουλίου, που αντιβαίνει στους νόμους, στο Σύνταγμα της χώρας ,στον κανονισμό της Βουλής και είναι απόλυτα αντίθετο ακόμα και στη διαδικασία κωδικοποίησης, που έχει θεσπιστεί και αναλυθεί μέσω εγχειριδίου και οδηγιών από την ίδια την Κ.Ε.Κ. και τις αρμόδιες Αρχές (Ν. 4622/2019)» επισημαίνεται και τονίζεται ότι η εν λόγω πρακτική νομοθέτησης δημιουργεί «μάλλον ανασφάλεια, παρά ασφάλεια δικαίου στους πολίτες».

Για τους λόγους αυτούς, η Όλγα Γεροβασίλη και η Σία Αναγνωστοπούλου κοινοποιούν την επιστολή τους στον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, τον Γενικό Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, Στ. Κουτνατζή, και τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης, Γ. Σταυρόπουλο, ζητώντας απαντήσεις σε όλα τα τιθέμενα ζητήματα.

Η επιστολή:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter