Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ μετά τη νέα αναφορά Documento κατά Περδικάρη

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ μετά τη νέα αναφορά Documento κατά Περδικάρη

Για άλλη μια φορά, ο επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αιμίλιος Περδικάρης, θα βρεθεί απολογούμενος από την ΕΣΗΕΑ. Μέσα σε λίγους μήνες, ο εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου για την προεδρία του ΑΠΕ τσαλαπάτησε τη δεοντολογία, επιλέγοντας να ξανά μετατρέψει το πρακτορείο σε βραχίονα κυβερνητικής προπαγάνδας κατά του Documento και του συντάκτη της εφημερίδας, Άγγελου Προβολισιάνου.

Όπως δημοσίευσε τη Δευτέρα το documentonews.gr, ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας απέστειλε αναφορά στην Ένωση, στηλιτεύοντας την άνιση μεταχείριση που έτυχε η απάντησή του στον Άκη Σκέρτσο. Ειδικότερα, ο υπουργός παρά τω ωτακουστή ανάρτησε την Κυριακή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook sms που αντήλλαξε με τον Άγγελο Προβολισιάνο την Παρασκευή στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για τη συμπερίληψή του ονόματος του στη νέα λίστα των θυμάτων του Predator.

Διαβάστε επίσης: Νέα αναφορά του Documento στην ΕΣΗΕΑ κατά του επικεφαλής του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη

Το ΑΠΕ μετέτρεψε σε τηλεγράφημα την ανάρτηση του κ. Σκέρτσου χωρίς να αφιερώνει μια γραμμή στην απάντηση του δημοσιογράφου. Μάλιστα, η απάντηση είχε δημοσιευτεί στο documentonews.gr πριν το πρακτορείο αναρτήσει το ποστ του πρώην συνεργάτη των Στουρνάρα – Χρυσοχοΐδη, το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε δεκάδες ενημερωτικά sites. Παρόλο που ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ενημέρωσε τον κ. Περδικάρη, εκείνος προτίμησε να κρυφτεί και να μην απαντήσει καν στα sms.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, λοιπόν, αποφασίστηκε ομόφωνα -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να σταλεί επιστολή στον πρόεδρο του ΑΠΕ προκειμένου να επισημανθεί εκ νέου το πρόβλημα που προκαλεί η συμπεριφορά του κ. Περδικάρη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή -η οποία θα δημοσιοποιηθεί- θα ζητηθεί από τον επικεφαλής του πρακτορείου να σεβαστεί τη δεοντολογία και την πολυφωνία, ενώ θα περιλαμβάνεται και αίτημα αποκατάστασης μέσω της συμπλήρωσης στο ίδιο δημοσίευμα της απάντησης της εφημερίδας απέναντι στον υπουργό.

Διόλου τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Ένωσης, ακούστηκε η φράση: «Όταν κάτι επαναλαμβάνεται, παύει να είναι λάθος». Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Μάιο ο κ. Περδικάρης είχε κάνει ακριβώς το ίδιο με ρεπορτάζ του ίδιου δημοσιογράφου που αφορούσε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Τότε, ο αν. υπουργός Εξωτερικών είχε αναγκαστεί από το Μαξίμου να αναρτήσει «διάψευση» στο Twitter, με το τηλεγράφημα του πρακτορείου να μην εξηγεί καν ποιο ρεπορτάζ διαψεύδει ο κ. Βαρβιτσιώτης. Εν τέλει, παρά τις προφάσεις και τις κατασκευές δεοντολογίας, ο πρόεδρος του ΑΠΕ απολογήθηκε ενώπιον της ΕΣΗΕΑ.

Διαβάστε επίσης: Ο Περδικάρης παραδέχτηκε ενώπιον της ΕΣΗΕΑ την αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά του Documento

ΥΓ. Καλό θα ήταν ο κ. Περδικάρης να μην αρχίσει τα δηκτικά σχόλια και τα πονηρά ερωτήματα γιατί και πώς πληροφορηθήκαμε όσα δημοσιεύουμε. Πρόκειται για συνεδρίαση του ΔΣ συνδικαλιστικού οργάνου δημοσιογράφων και εκεί δεν υπάρχουν βολικά απόρρητα. Εκτός κι αν έχει κι αυτός την εντύπωση ότι είναι ανέλεγκτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter