Παρέμβαση Καραμανλή: Σε πολύ δύσκολη θέση η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παρέμβαση Καραμανλή: Σε πολύ δύσκολη θέση η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Νέα δεδομένα εισάγει στο πολιτικό σκηνικό η χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή για το μείζων ζήτημα των υποκλοπών και της παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Κι αυτό διότι αν και το ρεπορτάζ προεξοφλούσε μια (θεσμική) αναφορά για το θέμα των ημερών από την πλευρά του κ. Καραμανλή εκείνος προέβη σε μια πολύ αιχμηρή αναφορά-δήλωση αποδομώντας πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα περί άμεσης αντίδρασης του Μαξίμου και περί απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας και ζητώντας επί της ουσίας όλα στο φως και εδώ και τώρα πειστικές εξηγήσεις.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την πλήρη αποσαφήνιση της δυσώδους υπόθεσης γιατί μόνο έτσι, όπως είπε θα επέλθει η κάθαρση ώστε να μη μείνουν σκιές ενώ ξεκαθάρισε πως το να προκλήθηκαν τα γεγονότα από κυβερνητική πρωτοβουλία «είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο».

Το δε αφήγημα του απορρήτου το έκανε στην κυριολεξία φύλλο και φτερό λέγοντας ότι η επίκλησή του «σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου». Μάλιστα όλα τα παραπάνω είπε πως επιβάλλονται προκειμένου «να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών»! Και φυσικά στο αυτό το «περαιτέρω» κρύβονταν ένα πολύ μεγάλο καρφί για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στελέχη μάλιστα της κυβέρνησης Καραμανλή σχολιάζοντας την παρέμβασή του έκαναν λόγο για «ξήλωμα Μητσοτάκη» και «πράσινο» φως σε όσους βουλευτές της ΝΔ θέλουν πλέον να διαφοροποιηθούν στο μείζον θέμα των παρακολουθήσεων.

Ενισχυτική της δύσκολης θέσης που έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και η χθεσινοβραδινή διαρροή από το Μαξίμου που επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική Καραμανλή σε μία λογική κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δοθούν πλήρεις απαντήσεις.

Τις εξελίξεις στη δεξιά πολυκατοικία παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον και στην Κουμουνδούρου σημειώνοντας μάλιστα αργά χθες το βράδυ ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο για τον ίδιο αδυνατώντας να αλλάξει ατζέντα παρά τις προσπάθειές του ίδιου και του επικοινωνιακού μηχανισμού που τον στηρίζει. Άλλωστε τόσο η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής όσο και οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες όπου στέλνουν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα για να διερευνήσει το θέμα προοιωνίζουν για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Ουδείς πρέπει να ξεχνά άλλωστε ότι το όπλο της πρότασης μομφής παραμένει στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και θα χρησιμοποιηθεί αν και εφόσον υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις, ενώ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διά του προέδρου του σκληραίνει τη στάση του απέναντι προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Ο Καραμανλής αδειάζει Μητσοτάκη και ζητάει κάθαρση για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Αντώναρος: Ο Καραμανλής έδειξε την πόρτα εξόδου στον Μητσοτάκη

Κύρτσος: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αποχώρηση Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter