Παρηγοριά Vs προσμονή στη σκιά του… Αλαφούζου – Πολιτεία και ΕΠΟ απαξίωσαν και φέτος τον τελικό του Κυπέλλου

Παρηγοριά Vs προσμονή στη σκιά του… Αλαφούζου – Πολιτεία και ΕΠΟ απαξίωσαν και φέτος τον τελικό του Κυπέλλου

Πολιτεία και ΕΠΟ απαξίωσαν και φέτος τον τελικό του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στον Βόλο (20.30), ξανά χωρίς φιλάθλους

Είναι κατάντημα διαρκείας για το ελληνικό ποδόσφαιρο η υποτιθέμενη γιορτή του ποδοσφαίρου, το Κύπελλο Ελλάδας, να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Η πολιτεία και η ΕΠΟ λόγω ανικανότητας αδυνατούν να διοργανώσουν το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς για την ομοσπονδία με κόσμο και έτσι ο τελικός του Πανθεσσαλικού Σταδίου το ερχόμενο Σάββατο (20.30) μεταξύ Παναθηναϊκού και Αρη θα είναι βουβός και άχρωμος, καθώς θα γίνει μπροστά σε άδειες εξέδρες. Ο λόγος; Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ: «Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της απουσίας ειδικών συστημάτων ασφαλείας».

Εκ του ασφαλούς

Αυτό όμως είναι κάτι που γνώριζαν εδώ και ενάμιση μήνα και η διοίκηση Μπαλτάκου δεν έκανε απολύτως τίποτε για να ξεπεραστεί το εμπόδιο που κράτησε κλειστό το στάδιο του Βόλου για τους φιλάθλους. Ισως να επηρεάστηκε από τα λόγια του προέδρου της πράσινης ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου στην πρώτη σύσκεψη που έγινε για τον τελικό στις 28 Μαρτίου και γι’ αυτό να μην ξόδεψε λεφτά η ΕΠΟ για να τοποθετηθούν κάμερες στο στάδιο του Βόλου. «Ακόμη κι αν αποφασιστεί να κάνετε τελικό με κόσμο στο Πανθεσσαλικό, θα ζητήσω από την κυβέρνηση να γίνει χωρίς θεατές. Κι αυτό θα γίνει…» είχε πει με έμφαση ο Αλαφούζος, ο οποίος ήθελε ο τελικός να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ με κόσμο, κάτι που δεν μπορούσε όμως να συμβεί σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης.

Το Κύπελλο είναι της παρηγοριάς για τον Παναθηναϊκό και της μεγάλης προσμονής για τον Αρη. Οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης θα αγωνιστούν για ένατη φορά στον τελικό (1932, 1933, 1940, 1950, 2003, 2005, 2008, 2010 οι προηγούμενες οκτώ) αλλά έχουν κατακτήσει μόλις μία φορά το τρόπαιο, το μακρινό 1970. «Ο Αρης έχει άμυνα Γερμανίας, κέντρο Αγγλίας και επίθεση Βραζιλίας. Είναι δηλαδή μουντιαλική… ομάδα» έλεγαν εκείνη την εποχή οι φίλαθλοι του συλλόγου που επικράτησε στον τελικό 1-0 του ΠΑΟΚ (8΄ Κεραμίδας) στο Καυτανζόγλειο παρουσία 46.695 φιλάθλων! Η 28η Ιουνίου του 1970 θα μνημονεύεται για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, όπως λένε στον Αρη, «μέχρι τα όνειρά μας να πάρουν εκδίκηση». Από τότε πέρασαν 54 χρόνια κι αυτός είναι και ο τελευταίος τίτλος για τον Αρη, που βρέθηκε και το 2010 στον τελικό με αντίπαλο και πάλι το «τριφύλλι», που νίκησε 1-0 και κατέκτησε την κούπα μπροστά σε γεμάτες εξέδρες με τους δύο φιναλίστ να παίρνουν από 23.500 εισιτήρια. Οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί και στον τελικό του 1940, όταν οι «πράσινοι» σήκωσαν για πρώτη φορά την κούπα στην ιστορία τους νικώντας 3-1.

Φάρμακο για τη μουρμούρα

Για το «τριφύλλι» η κατάκτηση του Κυπέλλου θα είναι μια παρηγοριά. Εδώ και 14 χρόνια, τα πέτρινα χρόνια της διοίκησης Αλαφούζου, δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα κι αυτός είναι ο μεγάλος καημός στον σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός έχει στεφθεί 19 φορές κυπελλούχος και θέλει το 20ό τρόπαιο για να κλείσει με θετικό πρόσημο μια σεζόν που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι την 8η αγωνιστική των πλέι οφ, όπου τον «τελείωσε» ο Αρης νικώντας τον 1-0 στη Λεωφόρο. Η αποτυχημένη πορεία στη ΣΛ1 εκτός από την αντικατάσταση του Φατίχ Τερίμ από τον Χρήστο Κόντη έχει φέρει και μουρμούρα στην εξέδρα. Σήμερα το μεσημέρι και πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι οπαδοί της ομάδας διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως ζητώντας την απομάκρυνση του Γ. Αλαφούζου από την ΠΑΕ.

Διαβάστε επίσης: Φατίχ Τερίμ: Έκανε αγωγή κατά τουρκικής τράπεζας – Στον απόηχο του σκανδάλου «Σετσίλ Ερζάν»

Παναθηναϊκός: «Συνάντηση Αλαφούζου – Τερίμ, πλησιάζει το “διαζύγιο”»

Super League: Τι χρειάζονται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τον τίτλο – Μάχη «αιωνίων» με φόντο… Φιορεντίνα και Άρη

Πρόταση βόμβα για κατάργηση του VAR – Τι χρειάζεται για να «περάσει» από την Premier League

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter