Παρούσα στα Schloss Dyck Classic Days η FCA Heritage

Παρούσα στα Schloss Dyck Classic Days η FCA Heritage

H FCA Heritage αποτελεί το ειδικό τμήμα της Fiat Chrysler Automobiles που σαν σκοπό έχει τη διατήρηση της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς του ομίλου.

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του κλασσικού αυτοκινήτου σε παγκόσμια κλίμακα, τα Schloss Dyck Classic Days, πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2-4 Αυγούστου στο ομώνυμο κάστρο που βρίσκεται έξω από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η FCA Heritage συμμετείχε στη διοργάνωση με 8 από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα της συλλογής της.

Συγκεκριμένα η Alfa Romeo παρουσίασε τρία θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 1975 Tipo 33TT 12, αλλά και τις προπολεμικές 6C GS (1930) και 8C 2300 Touring Spider (1934).

Τα τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα συνόδευσε η Alfa 6 (1979) που χρησιμοποιήθηκε ως αυτοκίνητο ασφαλείας της πίστας του Spa-Francorchamps έως το 1988. Εξελιγμένη από την Autodelta, το αγωνιστικό τμήμα της Alfa Romeo, η Tipo 33TT 12 αποτελεί περαιτέρω εξέλιξη της Tipo 33. Το ακρωνύμιο “TT” σημαίνει «Telaio Tubolare» (σωληνωτό πλαίσιο), ενώ ο αριθμός 12 αποκαλύπτει τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα που απέδιδε 450 ίππους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter