Παρουσίαση Βιβλίου: Πλάσματα Αόρατου Κήπου με διηγήματα και ζωγραφιές του Κώστα Λάκη

Παρουσίαση Βιβλίου: Πλάσματα Αόρατου Κήπου με διηγήματα και ζωγραφιές του Κώστα Λάκη

Παρουσίαση Βιβλίου| Πλάσματα Αόρατου Κήπου με διηγήματα και ζωγραφιές του Κώστα Λάκη

Οι Εκδόσεις Iason Books σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Πλάσματα Αόρατου Κήπου με διηγήματα και ζωγραφιές του Κώστα Λάκη.

Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο The Project Gallery, Νορμανού 3 Μοναστηράκι, την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 στις 12:30 μ.μ.

Πλάσματα Αόρατου Κήπου

Εκείνη (η μνήμη) στέκεται πολλές φορές μαζί μου στην άκρη ενός γκρεμού, εκεί όπου οι δυο μας -εκείνη κι εγώ- ισορροπούμε πάνω σε λέξεις και χρώματα, αφηγήσεις και γραμμές: ίχνη πλασμάτων ενός αόρατου κήπου – εκείνη (η λήθη) κι εγώ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Τανούδης συγγραφέας, ο Νίκος Καλαθάς συστηματικός θεραπευτής, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Βασίλης Οικονόμου καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής ομάδας ΘΕΑΜΑ.

Ο συγγραφέας Γιάννης Πάσχος για το βιβλίο του Κώστα Λάκη «Πλάσματα Αόρατου Κήπου»: «Παρατηρώ την πάλη που κάνουν οι εικόνες με τα κείμενα. Όλα τα διηγήματά μου άρεσαν, στην αρχή ξεχώρισα κάποια, μετά όμως κατάλαβα ότι όλα έχουν την θέση και την ομορφιά τους, όπως τα σκαλοπάτια μιας σκάλας, ένα να χαθεί χάνεις τον βηματισμό σου».

Ο Κώστας Λάκης από τον Κώστα Λάκη

Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1965. Είμαι δυσλεκτικός και ανορθόγραφος. Ασχολούμαι επαγγελματικά με τη γραφιστική ενώ παράλληλα στη ζωή μου υπάρχουν η ζωγραφική, η εικονογράφηση, η σκηνογραφία και η συγγραφή κειμένων. Έχω παρουσιάσει δεκαοκτώ ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχω συμμετάσχει σε δώδεκα ομαδικές.

Το 2015 εικονογραφώ δύο ιστορίες για το project «Ίχνη / Traces» (ανάθεση της Αμερικανικής Πρεσβείας).

Το θεατρικό μου έργο «Μεταξία» κερδίζει την 3η θέση στο διαγωνισμό «Νέο Ελληνικό Έργο», στο «Θέατρο από Κοινού» (Εκδόσεις Όστρια 2018).

Το διήγημα «Ο Αύγουστος Λόμπαρκ» βραβεύεται και εκδίδεται στη συλλογή διηγημάτων «Αντιθέσεις» (ΙΑΝΟΣ 2019).

Τα θεατρικά μου έργα «Ο κύριος Ρεμ» και «Μεταξία» ανεβαίνουν το 2019 και το 2021 στο θέατρο ΙΣΟΝ από την ομάδα ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία).

Το 2021 γράφω το θεατρικό έργο «Μαργιόλα», το οποίο παρουσιάζεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

Το 2022 εκδίδεται το πρώτο μου βιβλίο διηγημάτων «Πλάσματα Αόρατου Κήπου» από τις εκδόσεις Iason Books.

Κείμενά μου έχουν δημοσιεύονται στη εβδομαδιαία εφημερίδα της Καστοριάς «Οδός».

Συνεργαστεί ως σκηνογράφος σε παραγωγές του Θεάτρου «Πρόβα», με τη θεατρική ομάδα της Καστοριάς «Σπασμένο Ρόδι» και το «Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας».

Εικονογραφήσεις έργων μου υπάρχουν σε εξώφυλλα βιβλίων των εκδόσεων Καστανιώτη, Κάκτος, Δελφίνι, Κοράλλι, Νησίδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter