Πάτρα: Ο δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δυτική Αχαΐα

Πάτρα: Ο δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δυτική Αχαΐα

Σύμφωνα με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή προκάλεσε καταστροφικές ζημιές γι’ αυτό και ζητείται «να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων».

Όπως υποστηρίζει ο δήμος «παρότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχε κινητοποιηθεί το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία μάλιστα παρενέβησαν σε πολλές περιπτώσεις, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές».

Οι κυριότερες καταστροφές σημειώνονται σε σπίτια και καταστήματα, ποιμνιοστάσια, αποθήκες και εργαστήρια, ενώ η ισχυρή βροχόπτωση κατέστρεψε και πλήθος καλλιεργειών.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, με δήλωσή του ζητάει «να προχωρήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων». και προσέθεσε. Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή η ακριβής έκταση των καταστροφών που συνέβησαν σήμερα στο δήμο μας. Ένα όμως είναι βέβαιο. Πρόκειται για τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν στο σύνολο των δραστηριοτήτων στο δήμο μας».

Διαβάστε επίσης: Ηλεία: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, κόπηκε η Εθνική Πύργου- Πατρών (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter