Πέφτουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα μηνύματα που έστειλε στην Κουμουνδούρου η δημοσκόπηση της MRB

Πέφτουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα μηνύματα που έστειλε στην Κουμουνδούρου η δημοσκόπηση της MRB

Μετά από ένα έντονο τετραήμερο Συνέδριο, η Όλγα Γεροβασίλη βρέθηκε χθες το πρωί δίπλα-δίπλα με τον Στέφανο Κασσελάκη και αφού χαιρετήθηκαν και αγκαλιάστηκαν, συμμετείχαν στην πορεία για τον έναν χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη.

Το βράδυ, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου, οι δυο τους δείπνησαν μαζί, σε εστιατόριο στο Παγκράτι.

Δύο κινήσεις υψηλού συμβολισμού, οι οποίες έχουν ξεκάθαρο στόχο να δώσουν το μήνυμα στην κοινωνία πως στην Κουμουνδούρου αφήνουν πίσω τα φαινόμενα εσωστρέφειας και προχωρούν ενωμένοι.

Η αλήθεια είναι πως η ένταση του Συνεδρίου, άφησε πληγές στο κόμμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 41,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (στη χθεσινή δημοσκόπηση της MRB για το ΟΡΕΝ)  θεωρεί πως το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο, ενώ μόλις το 32% θεωρεί πως βγαίνει ισχυρότερο. Και αυτές τις πληγές θέλει να κλείσει μια και καλή η ηγεσία του κόμματος.

Επίσης, το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί εύστοχη την παρέμβαση Τσίπρα, ενώ το 37,1% τη θεωρεί άστοχη. Οπότε ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να έχει ανοιχτό μέτωπο με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

Το 51,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 40,9% ζητεί να κριθεί μετά τις ευρωεκλογές. Καταλαβαίνει κανείς πως δεν έχει κανένα νόημα για την Όλγα Γεροβασίλη να κρατά ψηλά τους τόνους. Άλλωστε η ίδια, την Κυριακή μιλώντας σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι τόνισε πως δέχτηκε αδιαμφισβήτητα την απόφαση των συνέδρων να μην γίνουν εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα πραγματοποιήσει τελικά περιοδεία στην Άρτα το Σαββατοκύριακο (περιοχή όπου εκλέγεται η Όλγα Γεροβασίλη και κατάγεται ο Αλέξης Τσίπρας), αλλά σίγουρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη μέχρι τις ευρωεκλογές. Επίσης, θα γίνει στην περιοχή και Αναπτυξιακό Συνέδριο τις επόμενες εβδομάδες. Είναι πολύ πιθανό να προταθεί στην Όλγα Γεροβασίλη θέση στο νέο Εκτελεστικό Γραφείο.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο και ευρωεκλογές φέρνουν αλλαγές – Και σε πρόσωπα

Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επικρότησαν την παρέμβαση Τσίπρα

Μήνυμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ – Μαζί στην πορεία Κασσελάκης και Γεροβασίλη (Photos)

Στην πορεία για τα Τέμπη ο Κασσελάκης: «Ο πρωθυπουργός όφειλε τουλάχιστον σήμερα να σεβαστεί τη μνήμη των νεκρών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter