Πελέ: Η Βραζιλία είπε το τελευταίο αντίο στον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (Video-Photos)

Πελέ: Η Βραζιλία είπε το τελευταίο αντίο στον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (Video-Photos)

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο θρυλικός Πελέ, με τους βραζιλιάνους να αποτίουν φόρο τιμής στο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα τους μέσα σε ένα κλίμα πρωτοφανούς συγκίνησης.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι-σύμφωνα με τη Σάντος- πέρασαν από τη Δευτέρα στις 15:00 όταν ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στον Πελέ, στο γήπεδο της Σάντος «Vila Belmiro».

Αφού ολοκληρώθηκε η 24ωρη αγρυπνία, η πομπή που ξεκίνησε μεταφέρει το φέρετρο του Πελέ πέρασε από τους δρόμους του Σάντος και από τη γειτονιά όπου ζει η 100χρονη μητέρα του, Σελέστε Αράντες.

Μετά από τέσσερις ώρες, η πομπή κατέληξε στο νεκροταφείο Ecumenical Memorial Necropolis. Ο Πελέ είχε αγοράσει 19 χρόνια πριν από το θάνατό του, ένα δωμάτιο στην Οικουμενική Νεκρόπολη της πόλης-λιμάνι στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Αξίζει να σημειωθεί πως η σορός του Πελέ θα αναπαυθεί σε ένα μαυσωλείο ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν, 200 τ.μ., που θυμίζει γήπεδο ποδοσφαίρου, με τον συνθετικό χλοοτάπητα και τις φωτογραφίες του «Βασιλιά», επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο υπεύθυνος επικοινωνίας του νεκροταφείου.

 

Πηγή: AFP, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Η Βραζιλία θρηνεί: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ – Αγρυπνία στο γήπεδο της Σάντος (Photos – Video)

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Πελέ – Τριήμερο πένθος στη Βραζιλία, την Τρίτη η κηδεία (Photos-Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter