Πέντε αστέρια για το νέο Mazda3 στις δοκιμές του Euro NCAP

Πέντε αστέρια για το νέο Mazda3 στις δοκιμές του Euro NCAP

Την ανώτατη βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP εξασφάλισε το νέο Mazda3, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στις κατηγορίες Προστασία Ενηλίκων, Προστασία Ανηλίκων, Πεζών και Συστημάτων Ασφαλείας.

Για τη βαθμολογία ευθύνονται η αρχιτεκτονική Skyactiv-Vehicle, με το αμάξωμα να προσφέρει υψηλά επίπεδα στρεπτικής ακαμψίας, αλλά να είναι παράλληλα ελαφρύ, οι τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense, που βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει ή να μειώσει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης, αλλά και η προστασία που παρέχει στους πεζούς.

Στην κατηγορία Προστασία Ενηλίκων, το ποσοστό ανήλθε στο 98%, τόσο για τις μετωπικές όσο και τις πλευρικές συγκρούσεις, με το Smart Brake Support, να αποφεύγει τις επαφές σε όλες τις περιπτώσεις χαμηλής ταχύτητας.

Στην Προστασία Ανηλίκων, το ποοστό ανήλθε στο 87% για τις μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις, ενώ το σύστημα ασφαλείας για τους πεζούς, γνωστότερο και ως Vulnerable Road User, συγκέντρωσε 81%, λόγω της καλής βαθμολογίας αναφορικά με τις περιοχές των ποδιών και της λεκάνης των πεζών. Στην κατηγορία Συστημάτων Υποβοήθησης, το ποσοστό ανήλθε στο 73%, χάρη στις τεχνολογίες i-Activsense.

Τέλος, οι λειτουργίες των προγραμμάτων Skyactiv, συνεισέφεραν και αυτές στην υψηλή βαθμολογία του Mazda3, χάρη στη γραμμική, άμεση και προβλέψιμη επιτάχυνση, πέδηση, χειρισμό και διεύθυνση του οχήματος.

Πηγή: Mazda

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter