Πέντε αστέρια για Toyota Corolla και RAV4

Πέντε αστέρια για Toyota Corolla και RAV4

Τα δύο μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας κατάφεραν αμφότερα να εξασφαλίσουν πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Τη συγκεκριμένη βαθμολογία τη χρωστούν σε μεγάλο βαθμό στην αρχιτεκτονική τους, καθώς τα αμαξώματα έχουν ενισχυθεί σε καίρια σημεία, ενώ η χρήση χάλυβα υπερυψηλής αντοχής, απορροφά και απομακρύνει τις δυνάμεις πρόσκρουσης από την καμπίνα.

Το Toyota Safety Sense διατίθεται στάνταρ στα δύο μοντέλα και περιλαμβάνει τα Pre-Collision System (PCS) με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών, Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Alert (LDA) με έλεγχο διεύθυνσης, Automatic High Beam (AHB) και Road Sign Assist (RSA).

Τα Corolla και RAV4 σημείωσαν την ανώτερη βαθμολογία στα τεστ με χαμηλή ταχύτητα, αποφεύγοντας τις επαφές σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ στις υψηλές, η απόδοση των συστημάτων ήταν πάρα πολύ καλή. Όταν ένα αυτοκίνητο προσεγγιζόταν με χαμηλή ταχύτητα, οι σύγκρουση αποφεύχθηκε σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ όταν μειωνόταν η απόσταση από ένα σταθμευμένο ή ένα αυτοκίνητο που μειωνόταν η ταχύτητά του, η επαφή αποφεύχθηκε τις περισσότερες φορές, ενώ μειώθηκαν οι επιπτώσεις σε κάποιες άλλες.

Καλή απόδοση είχε το σύστημα αναγνώρισης πεζών και δικυκλιστών, με τους «στόχους» να αποφεύγονται σε όλες τις περιπτώσεις, σε όλες τις συνθήκες, κατά τη διάρκεια ημέρας ή νύχτας.

Πηγή: Toyota

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter