Πέντε χρήσιμα πράγματα που πρέπει να ξέρει όποιος ξεκινά το τρέξιμο

Πέντε χρήσιμα πράγματα που πρέπει να ξέρει όποιος ξεκινά το τρέξιμο

Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ένας αρχάριος δρομέας πρέπει να γνωρίζει κάποιους βασικούς κανόνες που αφορούν το τρέξιμο για να αποφύγει λάθη που ενδέχεται να τον απογοητεύσουν ή να του κάνουν τη ζωή του δύσκολη.

Μην ξεχνάτε το ζέσταμα

Το ζέσταμα είναι σημαντικό για όλους όσους αθλούνται, αλλά για έναν αρχάριο είναι ένα ακόμα πιο σπουδαίο βήμα, καθώς προετοιμάζει τον οργανισμό του (ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και τους καρδιακούς παλμούς) και κάνει τη μετάβασή του στην άσκηση πιο άνετη και ασφαλέστερη.

Δεν χρειάζεται πίεση

Παντού στη ζωή χρειάζεται το… φρένο, κάτι που ισχύει και για το τρέξιμο. Ενας αρχάριος δρομέας πρέπει να ξέρει που να σταματάει προκειμένου να μην επιβαρύνει τον οργανισμό του. Ενας καλό μέτρο είναι τα μικρά διαλείμματα μετά από ασκήσεις.

Ανετο ντύσιμο

Με εξαίρεση ένα καλό ζευγάρι παπούτσια που πρέπει να έχει ένα δρομέας, στα υπόλοιπα αξεσουάρ δεν χρειάζονται υπερβολές. Ενας δρομέας πρέπει να είναι άνετος και να μην έχει περιττά αξεσουάρ.

Σε όλα πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα

Οταν το τρέξιμο είναι προγραμματισμένο (π.χ. δύο με τρεις φορές την εβδομάδα), ο οργανισμός ενός ατόμου μπορεί πιο εύκολα να βρει ρυθμό και οι επιδόσεις να είναι ανεβασμένες.

Να υπάρχει ρεαλισμός και υπομονή

Ενας αρχάριος πρέπει να θέτει ρεαλιστικούς στόχους. Δεν χρειάζονται βιασύνη, καθώς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η πίεση μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι προσδοκίες πρέπει να ανεβαίνουν σταδιακά, όταν και θα είναι εμφανής η βελτίωση.

Πηγή runnfun.gr

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter