Περιφερειακές κάλπες: Τρεις υποψήφιοι με στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την εκλογή τους στο Β΄γύρο

Περιφερειακές κάλπες: Τρεις υποψήφιοι με στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την εκλογή τους στο Β΄γύρο

Σκληρή αντιπαράθεση προβλέπεται στο Β΄γύρο των περιεφερειακών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή (2 Ιουνίου 2019). Θα διεκδικηθεί η θέση του επικεφαλής της διοίκησης σε επτά περιφέρειες, καθώς οι υποψήφιοί τους δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το 50%+1 των ψήψων. 

Μόνο σε τρεις περιφέρειες υποψήφιοι με στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχη απέναντι στη ΝΔ – το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, ο ανεξάρτητος με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Απόστολος Κατσιφάρας με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στη Δυτική Ελλάδα.

Στις υπόλοιπες περιφερειακές κάλπες του β΄γύρου, θα υπάρξει “ενδοοικογενειακή” γαλάζια σύγκρουση μεταξύ υποψηφίου που έχει το χρίσμα της ΝΔ και προερχόμενου από τη συντηρητική παράταξη ή ανεξάρτητου υποψηφίου.

Έχοντας λάβει μορφή ντέρμπι για την πρωτιά, στο Α΄γύρο, στην Πελοπόννησο, θα βρεθούν αντιμέτωποι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας , εκλεκτός της ΝΔ (με ιδιαίτερη στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά) και ο προερχόμενος από τη ΝΔ Πέτρος Τατούλης, ο οποίος κατήλθε ως ανεξάρτητος. Στο Α΄γύρο δινόταν μάχη στήθος με στήθος γαι την πρώτη θέση με ποσοστό το οποίο εκινείτο γύρω στο 34%.

Επίσης, γαλάζια μονομαχία θα δοθεί την ερχόμενη μονομαχία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Αντιμέτωποι θα είναι δυο προερχόμενοι από τη ΝΔ υποψήφιοι, ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Χριστόδουλος Τοψίδης οι οποίοι με ενσωμάτωση 24,17% των εκλογικών τμημάτων έλαβαν 34,40% και 30,59% αντίστοιχα.

Ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή για τη μητέρα των μαχών στις περιφερειακές κάλπες δίνουν ο νικητής του Α΄ γύρου Γιώργος Πατούλης (37,43%), ο οποίος είχε το χρίσμα τςη ΝΔ και το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η νυν περιεφεριάρχης Ρένα Δούρου (19,98%).

Στο Βόρειο Αιγαίο, δυο στελέχη της ΝΔ η Χριστιάνα Καλογήρου, νυν περεφεριάρχης (είχε το χρίσμα της ΝΔ) και ο καθηγητής ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης (γαλάζιος “αντάρτης”) διεκδικούν να γίνουν επικεφαλής της περιφέρειας, έχοντας λάβει στον πρώτο γύρο 30,16% και 26% αντίστοιχα.

Με τη γαλάζια Ρόδη Κράτσα να επικρατεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (δαιφορά περίπου οκτώ ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο) θα αντιπαρατεθεί την ερχόμενη Κυριακή ο ανεξάρτητος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Στη Στερεά Ελλάδα θα διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη ο νικητής του α΄γύρου Φάνης Σπανός, ο οποίος είχε το χρίσμα της ΝΔ . Θα έχει απέναντί του τον ανεξάρτητο Απόστολο Γκλέτσο – με ενσωμάτωση 24,18% των εκλογικών τμημάτων, ο Σπανός είχε ποσοστό περίπου 39,38% και ο Γκλέτσος 23,50%).

Στη Δυτική Ελλάδα, βγαίνει πρώτος ο έχων τη στήριξη της ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης με δεύτερο τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρας (με στήριξη ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ)- ποσσοτά α΄γύρου 36,06% και 32,45% με ενσωμάτωση του 24,18% των εκλογικών κέντρων. Είναι αξιοσημείωτο ότι τρίτος ήρθε ο προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνος Σπηλιώπουλος, με σχετικά υψηλό ποσοστό ( 12,84%).  

Διαβάστε επίσης: Εκλέγονται 6 περιφερειάρχες από το Α΄γύρο των εκλογών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter