Περιφερειακές κάλπες: Τρεις υποψήφιοι με στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την εκλογή τους στο Β΄γύρο

Σκληρή αντιπαράθεση προβλέπεται στο Β΄γύρο των περιεφερειακών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή (2 Ιουνίου 2019). Θα διεκδικηθεί η θέση του επικεφαλής της διοίκησης σε επτά περιφέρειες, καθώς οι υποψήφιοί τους δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το 50%+1 των ψήψων. 

Μόνο σε τρεις περιφέρειες υποψήφιοι με στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχη απέναντι στη ΝΔ - το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, ο ανεξάρτητος με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Απόστολος Κατσιφάρας με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στη Δυτική Ελλάδα.

Στις υπόλοιπες περιφερειακές κάλπες του β΄γύρου, θα υπάρξει "ενδοοικογενειακή" γαλάζια σύγκρουση μεταξύ υποψηφίου που έχει το χρίσμα της ΝΔ και προερχόμενου από τη συντηρητική παράταξη ή ανεξάρτητου υποψηφίου.

Έχοντας λάβει μορφή ντέρμπι για την πρωτιά, στο Α΄γύρο, στην Πελοπόννησο, θα βρεθούν αντιμέτωποι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας , εκλεκτός της ΝΔ (με ιδιαίτερη στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά) και ο προερχόμενος από τη ΝΔ Πέτρος Τατούλης, ο οποίος κατήλθε ως ανεξάρτητος. Στο Α΄γύρο δινόταν μάχη στήθος με στήθος γαι την πρώτη θέση με ποσοστό το οποίο εκινείτο γύρω στο 34%.

Επίσης, γαλάζια μονομαχία θα δοθεί την ερχόμενη μονομαχία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Αντιμέτωποι θα είναι δυο προερχόμενοι από τη ΝΔ υποψήφιοι, ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Χριστόδουλος Τοψίδης οι οποίοι με ενσωμάτωση 24,17% των εκλογικών τμημάτων έλαβαν 34,40% και 30,59% αντίστοιχα.

Ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή για τη μητέρα των μαχών στις περιφερειακές κάλπες δίνουν ο νικητής του Α΄ γύρου Γιώργος Πατούλης (37,43%), ο οποίος είχε το χρίσμα τςη ΝΔ και το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η νυν περιεφεριάρχης Ρένα Δούρου (19,98%).

Στο Βόρειο Αιγαίο, δυο στελέχη της ΝΔ η Χριστιάνα Καλογήρου, νυν περεφεριάρχης (είχε το χρίσμα της ΝΔ) και ο καθηγητής ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης (γαλάζιος "αντάρτης") διεκδικούν να γίνουν επικεφαλής της περιφέρειας, έχοντας λάβει στον πρώτο γύρο 30,16% και 26% αντίστοιχα.

Με τη γαλάζια Ρόδη Κράτσα να επικρατεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (δαιφορά περίπου οκτώ ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο) θα αντιπαρατεθεί την ερχόμενη Κυριακή ο ανεξάρτητος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Στη Στερεά Ελλάδα θα διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη ο νικητής του α΄γύρου Φάνης Σπανός, ο οποίος είχε το χρίσμα της ΝΔ . Θα έχει απέναντί του τον ανεξάρτητο Απόστολο Γκλέτσο - με ενσωμάτωση 24,18% των εκλογικών τμημάτων, ο Σπανός είχε ποσοστό περίπου 39,38% και ο Γκλέτσος 23,50%).

Στη Δυτική Ελλάδα, βγαίνει πρώτος ο έχων τη στήριξη της ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης με δεύτερο τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρας (με στήριξη ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ)- ποσσοτά α΄γύρου 36,06% και 32,45% με ενσωμάτωση του 24,18% των εκλογικών κέντρων. Είναι αξιοσημείωτο ότι τρίτος ήρθε ο προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνος Σπηλιώπουλος, με σχετικά υψηλό ποσοστό ( 12,84%).  

Διαβάστε επίσης: Εκλέγονται 6 περιφερειάρχες από το Α΄γύρο των εκλογών

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.