Περιορισμένες εισαγωγές λόγω έλλειψης παθολόγων στο νοσοκομείο Καρπενησίου

Περιορισμένες εισαγωγές λόγω έλλειψης παθολόγων στο νοσοκομείο Καρπενησίου

Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία της περιφέρειας αλλά και μεγάλα νοσοκομεία της χώρας – όπως το «Παίδων Αγία Σοφία» – δηλώνουν αδυναμία να προσφέρουν βασικές υπηρεσίες τους στους ασθενείς τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σε επιστολή του το «Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου» προς της αρμόδια ΥΠΕ την οποία κοινοποιεί στα νοσοκομεία των γύρω περιοχών αναφέρει ότι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να προχωρήσει σε εισαγωγή παθολογικών περιστατικών λόγω έλλειψης παθολόγων.

Αναλυτικά σύμφωνα με το έγγραφο περίπου 8 ημέρες μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο λόγω έλλειψης ιατρών ειδικότητας παθολογίας το νοσοκομείο δεν μπορεί να κάνει εισαγωγές παθολογικών περιστατικών «τα οποία περιστατικά προφανώς θα πρέπει να διακομίζονται σε όμορα νοσοκομεία και σε Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το νοσοκομείο.

To συγκεκριμένο έγγραφο έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Λέρου: Από σήμερα το νοσοκομείο Λέρου έχει μείνει χωρίς Αναισθησιολόγο. Ένα ολόκληρο νησί, μαζί και η Πάτμος, οι Λειψοί και το Αγαθονήσι, μαζί με τους χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην περιοχή βρίσκονται στο έλεος της τύχης.

Επείγουσες διασωληνώσεις, επείγοντα χειρουργεία, διακομιδές βαρέως πασχόντων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Ενώ γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ένας εκ των δύο Αναισθησιολόγων βγαίνει σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού και ο άλλος συνάδελφος θα λάμβανε την κανονική του άδεια, δεν φρόντισαν να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Δείτε το έγγραφο:

Διαβάστε επίσης

Παπανικολάου για Παίδων και Νοσοκομείο Νίκαιας: Στοχευμένη η αποσάθρωση του ΕΣΎ

Χωρίς αναισθησιολόγο έμεινε το νοσοκομείο της Λέρου – Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter