«Περίπατο» πήγε το «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Video)

«Περίπατο» πήγε το «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Video)

Το αφήγημα «νόμος και τάξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταρρίπτουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο οι -δυστυχώς- διαδοχικές δολοφονίες και εκτελέσεις το τελευταίο διάστημα, ακόμα και μέρα – μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί παρακολουθώντας το υλικό από κάμερες ασφαλείας, προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο, ακολουθούν την τακτική follow the money», δηλαδή να ψάξουν τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος  για να οδηγηθούν στις παράνομες δραστηριότητες τους.

Εκφράζονται εκτιμήσεις πως τα μειωμένα έσοδα στα καταστήματα, λόγω του lockdown στην πανδημία, έφεραν τη νέα έξαρση στον πόλεμο των ανθρώπων της νύχτας, ενώ η «πίτα» ξαναμοιράζεται και η κάθε ομάδα προσπαθεί να κρατήσει για τον εαυτό της το μεγαλύτερο κομμάτι.

Δείτε επίσης: Προαναγγελία… περισσότερης αστυνόμευσης μέσω διαρροών από Χρυσοχοΐδη

Όλα αυτά τη στιγμή που ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως θα αποκλιμακωθεί άμεσα η κατάσταση…

«Περίπατο» πήγε το «νόμος και τάξη»

Όλα αυτά τη στιγμή που οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει να αποτρέψει την εγκληματικότητα, τις εκτελέσεις μέρα – μεσημέρι ή τα συμβόλαια θανάτου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προσπάθησε τη Δευτέρα διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καλύψει τόσο την αμηχανία του, όσο και την ΕΛΑΣ. Ωστόσο την, Τρίτη, το περιστατικό στον Άλιμο προστέθηκε στον κατάλογο εκείνων που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο υπό έλεγχο δεν έχουν την κατάσταση.

Η «απάντηση» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα όσα συνέβησαν στον Άλιμο ήρθαν μέσω… διαρροών στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης, πηγές της αστυνομίας έκαναν λόγο περί «αναδιάταξης του επιχειρησιακού σχεδίου της αστυνομίας».

Παράλληλα, στις συσκέψεις που είχε ο υπουργός με ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, συμφωνήθηκε η «ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών και ερευνών», αλλά και «η επικαιροποίηση της χαρτογράφησης των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα, διευθύνσεις».

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ επικαλούμενο πηγές από το υπουργείο, το «αίσθημα ασφάλειας των πολιτών θα ενισχυθεί», μέσω αστυνομικής παρουσίας και περιπολιών με ευέλικτες ομάδες, δηλαδή τη ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

Άνθρωπος του Μένιου Φουρθιώτη ο δολοφονηθείς πυγμάχος

Άνθρωπος του προφυλακισμένου Μένιου Φουρθιώτη αποδεικνύεται ότι ήταν ο δολοφονημένος πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης. Η δολοφονία του πολυβραβευμένου πυγμάχου το πρωί της περασμένης Δευτέρας στη Βάρη –ένα εικοσιτετράωρο μετά την εκτέλεση του 34χρονου Αριστείδη Παππά σε καφετέρια στα Σεπόλια-, αποδίδεται από τις αρχές σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας των συγκεκριμένων δολοφονιών. Γεγονός που δεν προκαλεί εντύπωση, αφού καμία από τις προηγούμενες εκτελέσεις ανθρώπων «της νύχτας» που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει εξιχνιαστεί.

Δείτε επίσης: Άνθρωπος του Μένιου Φουρθιώτη ο δολοφονηθείς πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης

Κι ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να επενδύει στην τήρηση του δόγματος «νόμος και τάξη», ενόσω οι εκτελέσεις ανθρώπων έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρελθόν του Τάσου Μπερδέση. Λίγο καιρό μετά τη συμμετοχή του στο ριάλιτι «Survival Secret» του καναλιού «Ε», το οποίο και κέρδισε, ο Τάσος Μπερδέσης προσλήφθηκε ως σεκιούριτι από τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου καναλιού, Φίλιππο Βρυώνη.

«Ένας πατρινός γίγαντας στο πλευρό του Βρυώνη»

Μάλιστα, αυτό συνέβη, επειδή ο Τάσος Μπερδέσης «κέρδισε την εμπιστοσύνη του Φίλιππου Βρυώνη». Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας patrasgossipnews.gr, με τίτλο «ένας πατρινός “γίγαντας” στο πλευρό του Φίλιππου Βρυώνη», ο «αρκετά έμπειρος και “μπαρουτοκαπνισμένος” στο άθλημα της πυγμαχίας Τάσος Μπερδέσης, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Σε καθημερινή βάση βρίσκεται στο πλευρό του πρώην ιδιοκτήτη του «ΕΤV», με μοναδική αποστολή να εξασφαλίσει την ασφάλειά του. Και με εντολή να αντιμετωπίζει τα πάντα με την ψυχραιμία που τον διακρίνει! “Στις επιχειρήσεις μου δεν επιλέγω αδύναμα στελέχη, αλλά μόνο δυνατούς επαγγελματίες”, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνάντηση ο επιχειρηματίας που κατάφερε να γεμίσει την Αττική και ολόκληρη την Ελλάδα με υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες».

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Μπερδέση: Στο παρελθόν του 39χρονου αναζητά απαντήσεις η ΕΛΑΣ – Η Αχαΐα, η Βάρη και οι 14 σφαίρες καλάσνικοφ

Η γνωριμία των δύο ανδρών, όπως σημειώνεται και στο επίμαχο ρεπορτάζ, έγινε μετά το πέρας του «Survival Secret», όταν στο κανάλι εργαζόταν και ο Μένιος Φουρθιώτης, παρουσιάζοντας την τηλεοπτική εκπομπή «Αποκαλυπτικά». Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr, ο Τάσος Μπερδέσης εργαζόταν –από ένα χρονικό σημείο και έπειτα- και για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη.

Διαβάστε επίσης: Διακεκριμένος πυγμάχος ήταν ο δολοφονημένος Μπερδέσης (Photos)

«Πρώην μπράβος της νύχτας»

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική εργασιακή σχέση που διατηρούσε ο Τάσος Μπερδέσης. Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ στις αρχές του 2019, ο Τάσος Μπερδέσης ήταν και το «δεξί χέρι» του επιχειρηματία Θανάση Παπαγεωργίου. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Fever», ο οποίος επιδίωξε να αγοράσει και την Παναχαϊκή.

Μολονότι το συγκεκριμένο εγχείρημα φαίνεται πως έχει προς το παρόν τουλάχιστον ναυαγήσει, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, που παρακολουθεί τακτικά αγώνες της Παναχαϊκής, έχει διατελέσει στο παρελθόν ποδοσφαιρικός παράγοντας, αφού ήταν πρόεδρος του Πανηλειακού και του Αστέρα Αμαλιάδας.

Τον Φεβρουάριο του 2014, μετά από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Παναχαϊκής και του Πανηλειακού, ο τότε πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, εξαπέλυσε επίθεση στον τότε πρόεδρο του Πανηλειακού Θανάση Παπαγεωργίου. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει τότε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, «ο Θανάσης Παπαγεωργίου είναι ένας πρώην μπράβος της νύχτας που έχει συνεργάτες του στον Πανηλειακό τον γνωστό και μη εξαιρετέο μάνατζερ Βαγγέλη Αγγέλου και τον πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλο, υπόδικοι και οι δύο στην υπόθεση των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τους δύο τελευταίους τους είδα στα αποδυτήρια της Παναχαϊκής λίγο πριν δεχτώ την βάναυση επίθεση εναντίον μου. Έχουν πια κατατεθεί οι μηνύσεις εναντίον τους και την υπόθεση πια έχει αναλάβει την αστυνομία και ο εισαγγελέας. Καλή επιτυχία στον κύριο Παπαγεωργίου την Κυριακή στον Πύργο με τον φίλο και συνέταιρό του Αχιλλέα Μπέο… Δέχθηκα επίθεση από μπράβους του Θανάση Παπαγεωργίου και λυπάμαι πολύ για τα ήθη και έθιμα που εισαγάγει στον ιστορικό Πανηλειακό αυτός ο άνθρωπος της νύχτας και του υποκόσμου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δολοφονηθείς Τάσος Μπερδέσης, κατηγορήθηκε το 2007 για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου. Στην πορεία κατηγορήθηκε για υπόθαλψη εγκληματία, κι αθωώθηκε επίσης ομόφωνα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Το 2015 αντιμετώπισε κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter