Περισσότερα από 5.500 χελωνάκια «κολύμπησαν» το καλοκαίρι στις ακτές των Χανίων

Περισσότερα από 5.500 χελωνάκια «κολύμπησαν» το καλοκαίρι στις ακτές των Χανίων

Ολοκληρώθηκε στην περιοχή των Χανίων, το πρόγραμμα παρακολούθησης ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα – Καρέττα για το 2016.

Με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε ο σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων», το φετινό πρόγραμμα μελέτης και προστασίας της αναπαραγωγικής δραστηριότητας της θαλάσσιας χελώνας στα Χανιά, περιελάμβανε: Καταγραφή της αναπαραγωγικής δραστηριότητας, περίφραξη και προστασία φωλιών και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 62 εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο, προστατεύτηκαν πάνω από 130 φωλιές στην περιοχή Χανίων και Πλατανιά, 5.500 χελωνάκια έφτασαν με ασφάλεια στη θάλασσα, ενημερώθηκαν για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν περισσότεροι από 290 μαθητές και φοιτητές.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο σύλλογος «Αρχέλων» απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, με την οποία εξάρει τη συμβολή του Δήμου στην επιτυχή έκβαση του φετινού θερινού προγράμματος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πλατανιά, με δήλωση χαρακτηρίζει σημαντικό το εθελοντικό έργο του συλλόγου «Αρχέλων» και επισημαίνει την βούληση του Δήμου για συνέχιση της ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας που έχει με τον σύλλογο για τη διατήρηση της παράκτιας ζώνης και των θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή ευθύνης του Δήμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter