Περισσότερα από 800 έργα της Φρίντα Κάλο online

Περισσότερα από 800 έργα της Φρίντα Κάλο online

Πριν από δύο χρόνια, στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο παρουσιάστηκε μια έκθεση-φόρος τιμής στη Φρίντα Κάλο, η οποία περιλάμβανε περισσότερα από 800 έργα και προσωπικά αντικείμενά της.

Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία τότε να τα δουν από κοντά, αυτές τις μέρες μπορούν να τα βρουν online στην πλατφόρμα Google Arts & Culture με ένα κλικ εδώ

Η Φρίντα Κάλο, γυναίκα-σύμβολο του 20ού αιώνα, έζησε μια πολυτάραχη ζωή παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που την καθήλωσαν από νεαρή ηλικία στο κρεβάτι. Χαρακτηριστικό της ζωγραφικής της η οποία σε μεγάλο βαθμό περιλαμβάνει αυτοπροσωπογραφίες, είναι η χρήση έντονων χρωμάτων ενώ το στιλ της είναι επηρεασμένο από την ιστορία του Μεξικού και τα ευρωπαϊκά ρεύματα. Αν και στη διάρκεια της ζωής της πραγματοποίησε τρεις μόνο εκθέσεις (στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στο Μεξικό) και το έργο της έμεινε για αρκετά χρόνια στη σκιά του συντρόφου της Ντιέγκο Ριβέρα, εδώ και δεκαετίες έχει την παγκόσμια αναγνώριση που του αξίζει.

Η πλατφόρμα Google Arts & Culture προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να μελετήσει το έργο της μέσω μεγεθυντικού φακού, να διαβάσει επιστολές της και να περιηγηθεί εικονικά στα μέρη που έζησε και εργάστηκε, καθώς και να έχει πρόσβαση σε εξαιρετικά άρθρα που αφορούν τη ζωή και το έργο της. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter