Περιβάλλον Σαμαρά: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν αφορά τον Σαμάρα, «είναι επιλογή Μητσοτάκη»

Περιβάλλον Σαμαρά: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν αφορά τον Σαμάρα, «είναι επιλογή Μητσοτάκη»
EUROKINISSI

Η είδηση ότι ο Γιώργος Μουρούτης θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, ερμηνεύτηκε ως μία κίνηση, που έχει σαν στόχο, την συσπείρωση της δεξιάς και σαμαρικής βάσης της γαλάζιας παράταξης, εν΄όψει των ευρωεκλογών.

Και αυτό, διότι ο κ. Μουρούτης ήταν διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός και πολύ στενός του συνεργάτης. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα Μουρούτη «δεν έχει σχέση με τον Σαμαρά, είναι επιλογή Μητσοτάκη».

Όξυνση αντιθέσεων πριν το συνέδριο

Η δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας του κ. Μουρούτη λίγες ώρες πριν το συνέδριο, είχε σαν σκοπό, να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας από το Μαξίμου, κάτι που επιδιώκει ο Μητσοτάκης, για να αντιμετωπίσει την μεγάλη πολιτική φθορά, που έχει το τελευταίο διάστημα.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι συγκρούσεις στο παρασκήνιο είναι πολύ έντονες, καθώς το μπλοκ των σαμαρικών, θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία επί Μητσοτάκη, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο, από την παραδοσιακή κοινωνική βάση της γαλάζιας παράταξης. Για αυτό τον λόγο υποστηρίζουν, πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, στρέφονται σε «δεξιότερα» κόμματα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Σαμαράς, όπως και ο Κώστας Καραμανλής θα βρεθούν στο συνέδριο, αλλά δεν θα μιλήσουν, δίνοντας ηχηρό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, ότι δεν έχει «λευκή επιταγή».

Διαβάστε επίσης:

Αντώναρος για Χρυσοχοϊδη: «Αυτά ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται…»

ΣΥΡΙΖΑ για ΣτΕ: «Απόφαση κόλαφος για Μητσοτάκη, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους μήνυση ο Ανδρουλάκης»

Βόλος: Μασκοφόρος τραμπούκος του Μπέου τραυμάτισε δημοτικό σύμβουλο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter