Περού: Απαγόρευση εισόδου στον Έβο Μοράλες ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Περού: Απαγόρευση εισόδου στον Έβο Μοράλες ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Απαγόρευση εισόδου στον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, και άλλους οκτώ βολιβιανούς πολίτες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Εξωτερικών του Περού.

Η κίνηση έρχεται μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της προέδρου, Ντίνα Μπολουάρτε, μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο, τον οποίο ο Έβο Μοράλες υποστήριξε δημόσια, δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή πως η αποπομπή και η επακόλουθη σύλληψή του ήταν παράνομη και αντισυνταγματική.

Έως τώρα 28 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας κατά την πρώτη φάση των διαδηλώσεων, οι οποίες εντάθηκαν εκ νέου τις τελευταίες ημέρες.

Η κυβέρνηση Μπολουάρτε κατηγορεί τη Βολιβία και τον ίδιο τον Έβο Μοράλες για υποκίνηση των διαδηλώσεων.

«Παρακολουθούμε στενά όχι μόνο τη στάση του κ. Μοράλες, αλλά και όσων εργάζονται μαζί του στο νότιο Περού… Ήταν πολύ ενεργοί στην προώθηση μιας κατάστασης κρίσης», είπε ο πρωθυπουργός του Περού, Αλμπέρτο Οταρόλα, στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση εισόδου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας του Περού, Χόρχε Τσάβες, κατηγόρησε επίσης αλλοδαπούς ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις με σκοπό την ενθάρρυνση του αυτονομισμού στο νότο της χώρας.

Πηγή: Reuters, AFP

Διαβάστε επίσης:

Περού: Μετά τον Καστίγιο τι;

Πολιτική κρίση στο Περού: Διαδηλωτές ξανά στους δρόμους – Ζητούν να παραιτηθεί η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter