Πέθανε ο μύθος της ροκ Eddie Van Halen

Πέθανε ο μύθος της ροκ Eddie Van Halen

Ένας από τους πιο ταλαντούχους και επιδραστικούς κιθαρίστες της ροκ μουσικής, ο Eddie Van Halen, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών.

O Van Halen λύγισε μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα. Η είδηση του θανάτου του κοινοποιήθηκε από τον γιο του θρυλικού κιθαρίστα. 

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το γράφω αυτό, αλλά ο πατέρας μου Edward Lodewijk Van Halen έχασε την μακρά και επίπονη μάχη με τον καρκίνο σήμερα το πρωί. η΄ταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να έχω. Κάθε στιγμή που μοιράστηκα με εκείνον πάνω και κάτω από τη σκηνή ήταν δώρα. Είμαι συντετριμμένος και δεν ξέρω εάν θα επανέλθω ποτέ από την απώλειά του. Σε αγαπάω τόσο πολύ μπαμπά», ανέφερε σχετικά.

Ο Eddie Van Halen γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1955 και αποτέλεσε τον ιδρυτή και στιχουργό του συγκροτήματος Van Halen το οποίο άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία της ροκ. Το 2012 οι αναγνώστες του περιοδικού Guitar World Magazine του έδωσαν την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των 100 σπουδαιότερων κιθαριστών.

Στον Eddie Van Halen πιστώνεται το σόλο στο μυθικό κομμάτι του Michael Jackson, «Beat it». Παράλληλα, είχε συνεργαστεί με τον Brian May των Queen στο «Star Fleet Project», με τον Roger Waters των Pink Floyd στο κομμάτι «Lost Boys Calling». Συνθέσεις του περιλήφθηκαν στα σάουντρακ των ταινιών «The Wild Life» (1984) και «Twister» (1996).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter