Πέθανε ο θρυλικός συνθέτης των Uriah Heep Κεν Χένσλεϊ

Πέθανε ο θρυλικός συνθέτης των Uriah Heep Κεν Χένσλεϊ

Ο Βρετανός πληκτράς και συνθέτης που συνέδεσε, μεταξύ άλλων, την πορεία του με το θρυλικό συγκρότημα Uriah Heep «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Οι συνθέσεις του και η φωνή του σημάδεψαν την πορεία του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο το 1970 (“Very ‘eavy…Very ‘umble”).

Η επιτυχία ήρθε με τους επόμενους δίσκους τους, “Salisbury” (1971), “Look at Yourself” (1971), “Demons and Wizards” (1972), “The Magician’s Birthday” (1972) και “Sweet Freedom” (1973), όπως και με το ζωντανά ηχογραφημένο “Uriah Heep Live” του 1973. 

https://www.youtube.com/watch?v=N0H48bpJziQ

Ο Χένσλεϊ αποτέλεσε το βασικό συνθέτη των τραγουδιών του συγκροτήματος, γράφοντας μεγάλες επιτυχίες όπως τα “Stealin’ “, “Sunrise”, “Easy Livin’ “, “The Wizard”, “Look at Yourself”, “July Morning”, “Lady in Black” και “Salisbury”.

https://www.youtube.com/watch?v=6c7ceMUZZl8

Το 1973, κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Χένσλεϊ με τίτλο “Proud Words On A Dusty Shelf”, ακολουθούμενος από το “Eager To Please”, δύο χρόνια αργότερα. Οι Uriah Heep συνέχισαν να κυκλοφορούν δίσκους με μικρότερη εμπορική επιτυχία, με τον Χένσλεϊ να αποχωρεί μετά το “Conquest” του 1980.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter