Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο θρυλικός συνθέτης της ποπ, Μπαρτ Μπάκαρα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο θρυλικός συνθέτης της ποπ, Μπαρτ Μπάκαρα

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο θρυλικός συνθέτης της ποπ, Μπαρτ Μπάκαρα.

Η εκπρόσωπός του Τίνα Μπρέισαμ επιβεβαίωσε τον θάνατο, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το Associated Press.

Βαθύς γνώστης της κλασικής μουσικής παιδείας ο Μπάκαρα δημιούργησε ένα μουσικό αποτύπωμα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα κράμα lounge μουσικής, συμφωνικής μουσικής του 19ου αιώνα και σύγχρονης, αφρώδης ποπ ενορχήστρωσης.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Μπάκαρα εργάστηκε ως ενορχηστρωτής και μαέστρος για τη Μαρλεν Ντίτριχ όταν περιόδευσε στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1957 με το Magic Moments του Πέρι Κόμο, όταν και συναντήθηκε με τον καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία του στιχουργό Χαλ Ντέιβιντ.

Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του Μπάκαρα περιλαμβάνονται τραγούδια όπως «I Say A Little Prayer», «Walk On By» και «What The World Needs Now Is Love».

Στη διάρκεια της καριέρας του, ο Μπάκαρα τιμήθηκε με έξι βραβεία Grammy και με τρία Όσκαρ και συνεργάστηκε με πάνω από 1.000 καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους, θρυλικά ονόματα της μουσικής σκηνής του τελευταίου αιών, όπως οι Ντιόν Γουόργουικ, Ντάστι Σπρίνγκφιλντ, Πέρι Κόμο κ.α.

Πηγή: Variety, Guardian

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter