Πετρέλαιο: Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ «φουλάρουν» τις μηχανές ενόψει δύσκολου χειμώνα

Πετρέλαιο: Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ «φουλάρουν» τις μηχανές ενόψει δύσκολου χειμώνα

Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο εκ των ισχυρότερων χωρών του ΟΠΕΚ, βρίσκονται σε ετοιμότητα να προβούν σε σημαντική αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου, στην περίπτωση που ο πλανήτης αντιμετωπίσει σοβαρή κρίση εφοδιασμού τον ερχόμενο χειμώνα, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές κοντά στον οργανισμό.

Οι τρείς  πηγές που επικαλείται το Reuters υπογράμμισαν πως η Σ. Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορούν να αντλήσουν «σημαντικά περισσότερο» πετρέλαιο, αλλά θα το κάνουν μόνο σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση.

Η είδηση της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου δρα καθησυχαστικά, καθώς έρχεται μόλις μια μέρα μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά μόλις 100.000 βαρέλια τη μέρα και λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.

Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τάχθηκε την Τετάρτη υπέρ της επιβολής έκτακτης φορολογίας στις πετρελαϊκές εταιρείες.

 

Πηγή; Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter