Πέτρος Κόκκαλης: «Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για λύσεις δεν έφτασαν ούτε στο χωράφι ούτε στους καταναλωτές»

Πέτρος Κόκκαλης: «Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για λύσεις δεν έφτασαν ούτε στο χωράφι ούτε στους καταναλωτές»
Πέτρος Κόκκαλης (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κατηγορίες κατά της κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής αλλά και κατά της ΚΑΠ, εξαπέλυσε ο συνιδρυτής του νέου πολιτικού φορέα “ΚΟΣΜΟΣ” και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος επέλεξε να επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά της Δραπετσώνας, μια μέρα μετά τη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα.

“Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για λύσεις δεν έφτασαν ποτέ, ούτε στο χωράφι, αλλά ούτε στο τραπέζι των καταναλωτών” δήλωσε, μιλώντας με τους παραγωγούς.

«Μια μέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών επέλεξα να επισκεφτώ μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές, αυτή της Δραπετσώνας, γιατί εδώ φαίνονται τα προβλήματα που προσπαθεί να κουκουλώσει η κυβέρνηση. Τα προβλήματα των παραγωγών που απειλούνται από την κλιματική κρίση, τους μεγαλομεσάζοντες που συμπιέζουν την τιμή αγοράς και εκτοξεύουν την τιμή στο ράφι, με την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή».

Για την ΚΑΠ, τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξει» και ειδικότερα «το Εθνικό Στρατηγικό σχέδιο, το οποίο πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί και να απαντήσει στις ανάγκες των αγροτών και του αγροδιατροφικού τομέα στο σύνολό του».

Συγχρόνως, πρόσθεσε, πρέπει να επαναφέρουμε το ρόλο του κράτους, προκειμένου να βοηθήσει την παραγωγή και να ελέγξει την αισχροκέρδεια. Δεν είναι λύση τα κρατικά φιλοδωρήματα, ή η κατά Πισσαρίδη “αγορά” που ποτέ δεν έλυσε τίποτα.”

Διαβάστε επίσης: Σαρακιώτης: Υπόλογος ο Μητσοτάκης για την ωμή παρέμβαση Γεωργιάδη και τους τραμπουκισμούς στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter