Πηγές Προανακριτικής: «Δεν αποκλείεται η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων»

Πηγές Προανακριτικής: «Δεν αποκλείεται η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων»

Πηγές της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή δεν απέκλεισαν την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, γεγονός που επιβεβαιώνει όσα έγραφε εδώ και δύο εβδομάδες το Documento για το “plan b” ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Μετά από σχετική ερώτηση του documentonews.gr, οι κοινοβουλευτικές πηγές της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή απάντησαν ότι «δεν αποκλείεται» το σενάριο της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν πως μπορεί να ζητηθεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των «Σαράφη» και «Κελέση» ανά μεταξύ τους ή με πρόσωπα που θα κρίνει η Επιτροπή.

Επισήμαναν δε πως η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων, σήμερα στη ΓΑΔΑ, θα ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα. Ωστόσο, μετά το πέρας της σημερινής κατάθεσης, οι συγκεκριμένες πηγές δεν απέρριψαν το σενάριο να παρθεί άμεσα η απόφαση για την κατ’ αντιπαράσταση.

Διαβάστε επίσης: Οριστικό: Με καθεστώς προστασίας καταθέτει τη Δευτέρα ο «Σαράφης» – Αυτοβούλως παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ

Υπενθυμίζεται πως εδώ και δύο εβδομάδες το Documento επιμένει πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν ως «σχέδιο β» την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με πρόσωπα που κρίνουν πως κρύβονται πίσω από το καθεστώς προστασίας.

Στην περίπτωση που οι υποψίες των δύο κομμάτων επαληθευτούν, η πρακτική αδυναμία ταυτόχρονης παρουσίας των ίδιων ατόμων σε δύο διαφορετικούς χώρους θα σημάνει την έναρξη της δικαστικής εξόντωσης των προστατευόμενων μαρτύρων από ομάδα επιφανών νομικών που περιμένει με το «όπλο παρά πόδα».

Διαβάστε επίσης: Εκτός Προανακριτικής το ΚΚΕ έως ότου αρθεί η ανωνυμία των προστατευόμενων μαρτύρων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter