Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η Δημητρίου επανέφερε το σκάνδαλο Novartis στην πραγματική του διάσταση

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η Δημητρίου επανέφερε το σκάνδαλο Novartis στην πραγματική του διάσταση

Για επαναφορά του σκανδάλου Novartis στην πραγματική τους διάσταση κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης κατάθεσης της Ξένης Δημητρίου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

«Το σκάνδαλο Novartis επανέφερε στην πραγματική του διάσταση, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξενη Δημητρίου, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς των δικαστικών λειτουργών Γιάννη Αγγελή και Ελένης Ράικου και αποδομώντας παράλληλα και το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας» σημειώνουν οι πηγές και προσθέτουν:

«Με μια κατάθεση – ποταμό στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η κ. Δημητρίου ακύρωσε την αξιοπιστία του κ. Αγγελή, χαρακτηρίζοντας ψευδείς τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα, ότι έμαθε από την ίδια για τον περιβόητο Ρασπούτιν που δήθεν εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis».

Κατά τις πηγές, η Ξένη Δημητρίου αποκάλυψε επίσης τις μεθοδεύσεις του κ. Αγγελή σε σχέση με τη συνάντηση του με Αμερικανούς εισαγγελείς και εμπειρογνώμονες, στη Βιέννη. «Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Αγγελής πήγε εκεί μετά από αίτημα δικό του, αλλά αρνήθηκε την ανταλλαγή εγγράφων και λοιπών αποδεικτικών στοιχείων, παγώνοντας στην ουσία με τη συμπεριφορά του τις σχέσεις με τους Αμερικανούς. Από διαρροές δικαστικών πηγών και από προηγούμενες καταθέσεις, προέκυψε ότι οι Αμερικάνοι επρόκειτο να δώσουν στοιχεία σχετικά με λογαριασμό πολιτικού προσώπου» τονίζουν και καταλήγουν λέγοντας:

«Αναφερόμενη στην εμπλοκή της Ελένης Ράικου, η Ξένη Δημητρίου αποκάλυψε την απόκρυψη βασικών στοιχείων από την κ. Ράικου , καθώς όπως είπε, η κ. Τουλουπάκη ανέσυρε πολλούς φακέλους εγγράφων που δεν είχαν διαβιβαστεί από την κ. Ράικου στον ανακριτή. Επανέλαβε ότι η κ. Ράικου ακόμη και δύο μέρες πριν την παραίτηση της ουδέποτε επικαλέστηκε η υπονόησε πιέσεις, απειλές και περί Ρασπούτιν, έννοιες τις οποίες επινόησε 18 μήνες μετά την παραίτηση της».

Διαβάστε επίσης: Πλήρης επιβεβαίωση Documento από Δημητρίου για τα στοιχεία που απέκρυψε η Ράικου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter