«Πίστωση χρόνου» για τον Μητσοτάκη – Τι παίχτηκε με Βορίδη και Πατέλη στον ανασχηματισμό

«Πίστωση χρόνου» για τον Μητσοτάκη – Τι παίχτηκε με Βορίδη και Πατέλη στον ανασχηματισμό

Ο μίνι ανασχηματισμός τελικά αποδείχθηκε πυροτέχνημα με δυνατό ωστόσο αποτύπωμα, όσον αφορά το υπουργείο Υγείας και το Προστασίας του Πολίτη.

Αλλά μεγάλο χαμένο εμφανίζεται και το ανύπαρκτο -αλλά πολλάκις προαναγγελθέν- νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων και την αναμενόμενη τεκνοθεσία.

Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός έκανε πίσω στη δέσμευσή του πιεζόμενος από την ακροδεξιά πτέρυγα και κυρίως από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ο οποίος και άνοιξε αλλά και ηγήθηκε του μετώπου στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα το ψηφίσει και αν υποχρεωθεί θα παραιτείτο. Μαζί του συντάχθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και η Εκκλησία. Δεν το λες και λίγο ως πίεση…

Ο Βορίδης παρέμεινε στη θέση του (παρά τα σενάρια αντικατάστασής του από τον Παύλο Μαρινάκη) που θεωρητικά σημαίνει πως το νομοσχέδιο δεν έρχεται σύντομα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός με το κάρο και τα άλογα… Τα σενάριο ότι η διαφωνία είναι προκατασκευασμένη για να ικανοποιηθούν οι ακροδεξιές φωνές μάλλον δεν έχει βάση.

Αναβάλλεται το προοδευτικό φτιασίδωμα της κυβέρνησης;

Πολλά τα ερωτήματα! Έκρινε ο πρωθυπουργός τον Βορίδη ως απαραίτητο; Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας έθεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά σε νέα δεδομένα αν προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση;  Έχει μερικά κρυφά χαρτιά; Φοβάται ο πρωθυπουργός για νέο κόμμα στα δεξιά;

Όπως και να’χει ο ανασχηματισμός δηλώνει και την αδυναμία του πρωθυπουργού να προχωρήσει χωρίς την ακροδεξιά πτέρυγα, ενδεχομένως θυσιάζοντας τον οικονομικό του σύμβουλο, Αλέξη Πατέλη ο οποίος είχε δηλώσει και αυτός πως δεν θα παρέμενε στη θέση του εάν δεν είχε ψηφισθεί ο νόμος ως το τέλος του έτους.

Το πιο ήπιο σενάριο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε πίστωση χρόνου ως τις Ευρωεκλογές για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εικόνα του κόμματος και της κυβέρνησης.

Όπως και να έχει το «πρόβλημα» είναι μπροστά, όπως και πολλά άλλα προβλήματα, είτε λέγεται ακρίβεια, είτε εγκληματικότητα, είτε υποστελεχωμένο ΕΣΥ.

Μπορεί μερικά να κρύβονται κάτω από τα χαλιά, αλλά μόλις ξεχειμωνιάσει τα χαλιά σηκώνονται… Άσε που όλα δεν μπορείς να τα κρύβεις συνέχεια κάτω από τα χαλιά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter