Πλειστηριασμοί: Η Κατσέλη εκθέτει Στουρνάρα και Σταϊκούρα για την απόφαση – λαιμητόμο του Αρείου Πάγου (Video)

Πλειστηριασμοί: Η Κατσέλη εκθέτει Στουρνάρα και Σταϊκούρα για την απόφαση – λαιμητόμο του Αρείου Πάγου (Video)

Την απόφαση – λαιμητόμο του Αρείου Πάγου που στέλνει στα «νύχια» των funds 700.000 δανειολήπτες σχολίασε η Λούκα Κατσέλη στην εκπομπή +news, εκθέτοντας παράλληλα τους Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα. Όπως σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο υπουργός Οικονομικών, είχαν προαναγγείλει την απόφαση που πέρασε σε χρόνο ρεκόρ οκτώ ημερών.

Διαβάστε σχετικά: Πλειστηριασμοί: Η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν έπεσε σαν βόμβα

Η οικονομολόγος και πολιτικός ξεκίνησε την τοποθέτησή της σημειώνοντας ότι ανατράπηκε πρότερη απόφαση τμήματος του Αρείου Πάγου, που «προ δύο μηνών είχε κρίνει ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) δεν μπορούν να προβούν σε πλειστηριασμούς βασιζόμενες στο Νόμο 3156/2003. Αυτός ο νόμος έλεγε ότι η εταιρεία διαχείρισης έπρεπε οπωσδήποτε να καλέσει τον οφειλέτη και να έρθει σε διαπραγμάτευση μαζί τους, αλλά δεν μπορεί να προβεί σε πλειστηριασμούς. Με βάση αυτό το Νόμο που είχαν επικαλεστεί οι εταιρείες διαχείρισης, το τμήμα του Αρείου Πάγου είπε ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς. Αυτό ανατράπηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου».

Διαβάστε σχετικά: Άρειος Πάγος: Απόφαση καρμανιόλα για 700.000 δανειολήπτες – Τάχθηκε υπέρ των Funds

«Η απόφαση αυτή παραδόξως είχε προαναγγελθεί και από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και από τον υπουργό Οικονομικών. Έγινε σε χρόνο ρεκόρ οκτώ ημερών, πράγμα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα», τόνισε με νόημα η κ. Κατσέλη.

Όσον για τις επιπτώσεις που θα έχει για την κοινωνία, η Λούκα Κατσέλη σημείωσε ότι «θα προχωρήσουμε σε χιλιάδες πλειστηριασμούς σε μία περίοδο με οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα για χιλιάδες οικογένειες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter