Πλεύρης: Επίταξη γιατρών μέσα στη βδομάδα αν δεν καλυφθούν τα κενά – Μέτρα για τους ανεμβολίαστους, αν κριθεί απαραίτητο (Video)

Πλεύρης: Επίταξη γιατρών μέσα στη βδομάδα αν δεν καλυφθούν τα κενά – Μέτρα για τους ανεμβολίαστους, αν κριθεί απαραίτητο (Video)

Αν δεν καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση, υπό το βάρος της αυξημένης πίεσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στη βδομάδα σε επιστράτευση γιατρών.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Open, σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη.

Ωστόσο, αν παραστεί ανάγκη θα προχωρήσει η επιστράτευση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τόνισε ότι τα όποια μέτρα θα αφορούν σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19. «Όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα να πάρουμε και αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τα πάρουμε. Δεν θα είναι τιμωρητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ανέφερε: «Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο».

Υποστήριξε, επίσης, ότι: «Θα πάμε σε επίταξη υπηρεσιών για τα κενά τα οποία πραγματικά θα υπάρξουν. Είναι μία δυναμική διαδικασία καθώς αυτή τη στιγμή ορισμένα κενά καλύπτονται από εθελοντές γιατρούς. Σε κάθε περίπτωση μέσα στην εβδομάδα τα κενά θα καλυφθούν».

Τέλος, είπε: «Είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε επίταξη αλλά αυτό δεν θα γίνει σήμερα. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που θα δοθεί η εντολή χρειάζονται 48 ώρες για να σταλούν τα χαρτιά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπάρχουν ειδικότητες που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν όπως για παράδειγμα οι αναισθησιολόγοι, καθώς οι αναισθησιολόγοι βρίσκονται σε κάποιο άλλο νοσοκομείο του ιδιωτικού τομέα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter