Πλεύρης: Στην εστίαση κολλάει περισσότερο απ’ ότι στις εκκλησίες και άλλα άγνωστα παραμύθια

Πλεύρης: Στην εστίαση κολλάει περισσότερο απ’ ότι στις εκκλησίες και άλλα άγνωστα παραμύθια

Είναι δυστυχώς αναμενόμενο να μην μπορείς να ακούσεις τίποτα σοβαρό από τα κυβερνητικά στελέχη αφού το μόνον που κάνουν είναι να προσπαθούν να δικαιολογήσουν την κυβερνητική ανικανότητα αλλά και την κυβερνητική και νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που μας οδήγησε στο σημερινό χάος και στην υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Στη σημερινή του εμφάνιση στο Mega, ο δικηγόρος υπουργός Υγείας, και παρά την έξαρση της πανδημίας και τους 40-50 θανάτους καθημερινά, απέκλεισε και πάλι την επιβολή οριζόντιων μέτρων και lockdown, ενώ προσπάθησε να ωραιοποιήσει για μία ακόμη φορά την κατάσταση στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ.

Μίλησε για θωρακισμένο ΕΣΥ το οποίο δεν θα γίνει ξανά « μονοθεματικό». Και αυτό το πέτυχε η κυβέρνηση –σύμφωνα με τα λεγόμενά του- γιατί μπήκαν ιδιωτικές κλινικές στο παιχνίδι.

Με απλά λόγια παραδέχθηκε την ανάγκη ενίσχυσης και την προτίμηση της κυβέρνησης να διοχετεύσει ποσά από τον προϋπολογισμό στους ιδιώτες και όχι να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος των πολλών.

Εκεί όμως που «έδωσε τα ρέστα του» ο υπουργός είναι όταν προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις, οι λιτανείες και οι εορτασμοί στη χώρα, και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ενώ τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν τουλάχιστον ανησυχητικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τον υπουργό (που δεν είναι γιατρός), στις παρελάσεις… φορούσαν μάσκες και ότι έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης, ο κίνδυνος διασποράς είναι πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις εκκλησίες.

Όταν ρωτήθηκε για το αυξημένο ποσοστό θνητότητας τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι αυτό οφείλεται σε τρεις παράγοντες:

¤ Πρώτον, στη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη,
¤ δεύτερον στον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας του πληθυσμού και
¤ τρίτον στο υψηλό ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που καταγράφεται διαχρονικά στα νοσοκομεία της χώρας.

Μόνον που ξέχασε να πει πως η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη με την πολιτική της για την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ο μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης και της μη κοινωνικής πολιτικής για τα οποία ευθύνεται κατά πολύ το κόμμα που εκπροσωπεί (αυτό το διάστημα) ο υπουργός… και ότι οι λοιμώξεις στα νοσοκομεία θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπισθεί, αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter