Πλημμυρισμένα αυτοκίνητα – Πώς αποζημιώνεστε

Πλημμυρισμένα αυτοκίνητα – Πώς αποζημιώνεστε

Παλαιότερα δεν συνέβαινε αλλά τώρα και μετά την σημερινή ημέρα, Πέμπτη 26 Ιουλίου του 2018, δεν είναι απίθανο να έχετε (έχω) αφήσει το αυτοκίνητό σας (μου) σε ένα πάρκινγκ και να το βρείτε (βρω)… κατεστραμμένο από κάποιο φυσικό φαινόμενο. Πως θα αποζημιωθούμε;

Έχετε αφήσει το αυτοκίνητό σας σε… χώρο στάθμευσης για να μετακινηθείτε με το μετρό μία ηλιόλουστη ημέρα (άλλωστε όλα συμβαίνουν τότε). Όταν επιστρέφετε αντί για το χώρο στάθμευσης βλέπετε οχήματα της… ΕΜΑΚ, αστυνομία, πυροσβεστική τηλεοπτικά συνεργεία και λάσπη. Ψάχνετε για τον Τομ Κρούζ, τον Μπρους Γουίλις ή κάποιον Έλληνα ηθοποιό γιατί το πάρκινγκ θυμίζει πλατό από ταινία περιπέτειας. Τότε σας κόβεται το γέλιο γιατί βλέπετε το αυτοκίνητό σας να επιπλέει στο βούρκο ή να είναι στηριγμένο πάνω σε ένα άλλο όχημα. Ξεπεράστε το αρχικό σοκ, αφήστε τις κατάρες και δείτε πως θα αποζημιωθείτε.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να σιγουρευτείτε ότι στο ασφαλιστικό σας συμβόλαιο ισχύει η κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Στη συνέχεια, πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και να τους γνωστοποιείστε τη ζημιά.

Η ασφαλιστική θα σας ζητήσει μια βεβαίωση από την ΕΜΥ ότι εκείνη την ώρα/ημέρα στο σημείο είχε ακραία καιρικά φαινόμενα, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αποζημίωσής σας.

Προσοχή εάν στην ασφάλισή σας δεν ισχύει η κάλυψη για Φυσικά φαινόμενα, τότε ΔΕΝ θα αποζημιωθείτε. Στην κάλυψη για Φυσικά φαινόμενα ενδέχεται να υπάρξει ένα ποσόν ως απαλλαγή. Ελέγξτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας ή ρωτήστε τον ασφαλιστή σας για να σας ενημερώσει εάν ισχύει η απαλλαγή και ποιο είναι το ύψος της (συνήθως είναι 300-400 ευρώ).

Αν η ζημιά είναι μεγάλη και το αυτοκίνητο είναι «πνιγμένο» ΔΕΝ στεγνώνει (δεν είναι παντελόνι) και η άσχημη μυρωδιά από τα λιμνάζοντα νερά θα σας θυμίζει την ημέρα του περιστατικού. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter